Hyvä ruoka on elämys, jonka täydentää hyvä viini ja ennen kaikkea loistava seura. Tässä blogissa pääosassa on laittamani ruoka, mutta huomioon pääsevät myös viinit, ravintolat, ihmiset ja kaikki muu hyvään elämään liittyvää.
tiistai 7. kesäkuuta 2011
Resepti: Siikaa ja parsasalaattia
Siikafileistä ja parsasta saa helposti kokoon näyttävän ja maistuvan salaattiannoksen.
Sitruunakastike:
2 rkl sitruunan mehua
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl punaviinietikkaa
mustapippuria, suolaa, ripaus sokeria
pilkottua sirtuunan lihaa
sekoita ainekset ja anna tekeytyä kylmässä
Siikafileet:
n. 100-150g siikaa per syöjä
suolaa
valkopippuria
sitruunamehua
voita
poista fileistä ruodot ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista voivaahdossa kauniin ruskeiksi nahkapuolelta ja mausta sitruunamehulla. Käytä fileet nopeasti nahattomalla puolella ja kuivaa paperinpäällä ennen tarjoilua
Parsat:
Nippu vihreitä parsoja
voita
suolaa ja pippuria
poista parsoista kovat kannat ja kuori kevyesti. Paista voissa ja mausta.
salaattiin:
tomaatteja
varhaisperunoita
kapriksia
ruohosipulia
kevätsipulia
siianmätiä
Annoksen kokoaminen:
keitä perunat suolavedessä ja leikkaa lohkoiksi. Siivuta tomaatit ja mausta ne kapriksilla ja punaviinietikalla sekä suolalla. Paista parsat ja asettele kaikki lautaselle. Paista viimeiseksi kalat ja asettele ne salaatin päälle. Ripottele päälle ruohosipuli sekä kevätsipuli. Tarjoile halutessasi esim vaniljalla ja sitruunalla maustetun kermaviilivaahdon kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti