torstai 12. heinäkuuta 2012

Kesälomalaisen kokkailuja osa3

Päivä 1:
Lounaaksi söimme herkullisen enon ja serkun saalistaman lahnan. 

Savustettu lahna

Tuoreita yrttejä esim. salviaa, basilikaa, ruohosipulia ja persiljaa
suolaa

Perkaa lahnan sisälmykset ja täytä vatsa yrteillä. 
Mausta suolalla.
Valmistele savustuslaatikko ja savusta lahnaa reilu tunti.
Tarkista lahnan kypsyys ja nauti heti. 
Ruokajuomaksi sopii hyvin esim hieman voimakkaampi riesling. Tosin tätä viiniä voisi lipitellä ilman ruokaakin vaikka koko päivän. Erittäin herkullinen viini.
Pääruokana pasta bolognese Sikke Sumarin reseptillä. Bolognese kastike onkin oikein oiva mökkiruoka, sillä voit valmistella kastikkeen jo esim. edellisenä iltana. Näin kastike saa porista pitkään ja rauhallisesti ja maut vielä paranevat jääkaapissa.
Perinteiset iltapalaleipäset. (Ja tietenkin tilkka punaviiniä)

Päivä 2:
Kaunis merimaisema Helsingin edustalta.
Kanttarellirosottoa valmistelemassa.
Pöytä odottaa syöjiä!
Kanttarellirisottoa ja rose samppanjaa loistava yhdistelmä!

Kanttarellirisotto

nokare voita
1 iso salottisipuli
1 valkosipuli (solo)
1 dl valkoviiniä
2 kourallista riisiä per syöjä
kanalientä (n. 1l)
1 litra kanttarellejä
50g voita
parmesaania
pippuria
persiljaa

-Pese ja pilko kanttarellit.
-Paista kanttarellit voissa.
-Valmista risotto
-Lisää kanttarellit, voi ja parmesaani ja sekoita
-Anna risoton vetäytyä hetki ja nauti persiljan ja parmesanin kera.
Risotto maistuu myös perheen pienimmille.

Päivä 3:
Chablis, Vincent Dauvissat 2005...toimii!
Välipalaa...
Sateisen päivän johdosta pöytä oli katettu sisälle.
Couscoussalaatti ja lihapullat yrttijugurttikastikkeella

Couscoussalaatti:

Couscousia
Grillattu vihanneksia esim. munakoisoa, kesäkurpitsaa ja paprikaa
Tomaatteja
Kurkkua
Fetaa
Sitruunamehua
Oliiviöljyä

-Keitä couscous paketin ohjeen mukaan
-Grillaa ja pilko vihannekset
-Sekoita ainekset ja mausta pippurilla, suolalla, oliiviöljyllä sekä sitruunamehulla

Helpot lihapullat

1 salottisipuli
2 valkosipulia (solo)
0,5dl korppujauhoja
800g rasvaista jauhelihaa
1,5 dl kuohukermaa
2 kanamunaa
Suolaa ja pippuria

-Pilko sipulit ja kuulota ne voissa.
-Lisää kulhoon sipuli, jauhelija ja korppujauhot ja sekoita.
-Lisää mausteet ja jääkylmä kuohukerma voimakkaasti sekoittaen.
-Lisää lopuksi kanamunat
-Paista lihapullat voissa ja tarjoile lämpiminä tai kylminä
Yrttijugurttikastike

400g Turkkilaista jugurttia
kourallinen tuoreita yrttejä
1/2 sitruunan mehu
suola+pippuri
2 rkl oliiviöljyä

-Hienonna yritit ja sekoita ainekset keskenään.
Aina ei maistu aikuisten ruoka, joten silloin voi syödä vaikka pikkukiviä =D
Kesäinen maisema (Huomaa ruusunterälehdet, jotka ovat herkullinen lisä kesäisiin salaatteihin ja jälkiruokiin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti