Noni eli viikonloppu puskee päälle kovaa vauhtia ja mieliala on matalalla Islannin tulivuoren purkauksen takia ja sieltä leijuvan tuhkan takia. (Ensi viikon keskiviikkona olisi lento Pariisiin tiedossa)
Mutta kai sitä pitää jotai syödäkkin viikonloppuna niin tässä yksinkertainen ja herkullinen resepti viikonlopulle.
Etana-parsarisotto (5 henkeä)
1 prk etanoita
50g voita
tuoretta persiljaa
2 valkosipulin kynttä
parmesani raastetta
1/2 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 dl valkoviiniä
3 dl risottoriisiä
1 nippu vihreää parsaa
1 l kasvislientä
Sekoita voi, silputtu persilja, pilkotut valkosipulit sekä ruokalusikallinen parmesania sekaisin. Asettele etanat etanapannuun ja lisää voita koloihin sekä sirottele päälle tuoretta parmesania. Paista kahdessasadassa asteessa kunnes juusto on kauniin ruskeaa.
Tee tällä välin risotto. Kuori ja keitä parsat. Pilko sipulit pieniksi ja kuullota ne voissa. Lisää riisit ja paista niitä muutama minuutti kaada sekaan valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää kasvislientä kauha kerrallaan ja kun edellinen kauhallinen on haihtunut lisää seuraava. Keitä täydellä lämmöllä ja lisää juuri ennen kuin riisi on kypsää pilkotut parsat sekaan. Ota kattila pannulta (itse teen risoton isossa wokkipannussa) ja heitä sekaan iso nokare voita ja desi raastettua parmesania. Sekoita ja anna seistä muutama minuutti ja tarjoile etanoiden ja parsan nuppujen kera. Muista kaataa herkullinen voisula etanapannuista risoton päälle.
Ruokajuomaksi suosittelen alkostakin löytyvää Trimbach Pinot Gris Reserve viiniä.
Huomenna on veljeni 20v. synttärit joten lisään muutamia kuvia sieltä huomenissa...
Tuhkatonta viikonloppua kaikille!
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaItse eilen tuota syöneenäni täytyy sanoa, ettei ne etanat nyt niin pahoa ollut kuin olin luullut. Ei silti tarkoita, että olisi omaa herkkua, mutta kyllähän tuota söi. =)
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistahehe joo mä itse asiassa mietinkin reseptia lukiessani, mitäköhan Kaltsu söi kun muut herkutteli etanoilla.. :D
VastaaPoista