Hyvä ruoka on elämys, jonka täydentää hyvä viini ja ennen kaikkea loistava seura. Tässä blogissa pääosassa on laittamani ruoka, mutta huomioon pääsevät myös viinit, ravintolat, ihmiset ja kaikki muu hyvään elämään liittyvää.
perjantai 7. toukokuuta 2010
Perjantairesepti, vk18, Jokirapu cocktail
Noni eli keväisen viikonlopunkunniaksi raikas alkupala. Resepti keksittiin eilen ja toteutuksesta vastasi Ville Hell's kitchenissä Chef:n ohjeistuksella. Kuva on otettu surkealla kännykkäkameralla joten pahoittelut siitä. Mutta maku ratkaisee joten tässä hyvä idea esim. äitienpäiväksi.
Kauppalista:
Majoneesia
Creme fraiche
tuoreita hermeitä n.10 palkoa
250g jokiravun pyrstöjä
yksi kevätsipuli
5cm pala kurkkua
10 pientä varhaisperunaa
1/2 avokado
kapriksia
Salaattia
Keitä perunat kypsiksi ja jäähdytä. Pilko perunat pieniksi kuutioiksi kulhoon ja leikkaa sekaan puolet ravuista, kevätsipuli, avokado sekä kurkku. Kuori herneet sekaan ja lisää ruokalusikallinen majoneesia sekä creme fraichea ja mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi lisää vielä ruokalusikallinen kapriksia. Sekoita kevyesti niin ettei perunat hajoa.
Asettele esim. gin tonic lasin pohjalle kasa rapumössöä ja koristele tuoreilla salaateilla. Asettele päälle viellä kokoneisia jokiravun pyrstöjä ja tarjoile rose viinin kanssa. Itse suosittelisin alkosta löytyvää Chateau d'Aqueria Talvel viiniä, joka on erittäin raikas ja kesäinen viini.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
toi lasi näyttää melkein siltä, että leijuu ilmassa.. N.
VastaaPoistaja missä hei muuten meidän Wappuaaton dinnerin kuvat?
VastaaPoistaVappukuvat on koneella muokattuina...odottaa pääsyään nettiin, mutta ei ollu muistitikkua =/
VastaaPoista