sunnuntai 19. syyskuuta 2010

18.09.2010 Uuden maailman punaviinit tasting

Pitkän hiljaiselon jälkeen oli taas aika pistää kutsut postiin ja kehitellä uusi viinimaistelu ilta.
Pimentyvien iltojen kunniaksi päätimme järjestää juhlan, jossa kunnioitetaan uuden maailman täyteläisiä punaviinejä. Viinien hintahaitari oli 10-40e ja mukaan otettiin myös yksi vanhan maailman viini Espanjasta. Viinit maisteltiin sokkona, mutta maisteltavat viinit olivat tiedossa.

Maistellut punaviinit:

Nieto Senetiner, reserva 2008, Mendoza, Argentina
Baron De Ley, reserva 2005, Rioja, Espanja
Montes Alpha 2008, Velle de Colchagua, Chile
Yalumba hand picked Shiraz 2007, Barossa, Australia
Boekenhoutskloof 2006, Franschoek, Etelä-Afrikka

Illan ykköseksi taistingeissä nousi jälleen kerran illan kallein viini, joka tuli tällä kertaa Etelä-Afrikasta. Mielestäni viini erottui joukosta selkeästi navettaisella ja lantaisella aromillaan ja tuoksullaan, jotka molemmat ovat tyypillisiä Afrikkalaisille viineille.
Maistelun jälkeen siirryttiin nauttimaan viiden ruokalajin maistelumenu viineillä.

Illan menu:
Nieriää ja rapua
Kukkakaalikeittoa ja porsaankylkeä
Karitsaa ja polentaa portviinikastikkeella
Juustoa ja punajuurta
Suklaata, vadelmaa ja chiliä

Amuse bouche oli tälläkertaa kuningasrapua ja rapukastiketta.

Ensimmäinen alkuruoka oli graavattua nieriää, rapumoussea sekä tillikastiketta.

Toiseksi alkuruoaksi valmistin kukkakaalikeittoa sekä porsaankylkeä. Annoksen koristeena oli kuivattuja punaisen kukkakaalin "oksia"

Pääruoaksi oli karitsan sisä- sekä ulkofilettä, polentaa sekä vihanneksia. Kastikkeena toimi tällä kertaa portviinikastike, joka onnistui erinomaisesti.

Ennen jälkiruokia raikasteltiin odotuksista poiketen (granite) "mangokeitolla" sekä kookosvaahdolla.

Juusto oli tällä kertaa sekoitus lampaan, vuohen sekä lehmämaidosta. Juuston kaverina tarjosin punajuurta.

Ateria huipentui suklaakakkuun, vadelmakastikkeella sekä jäätelöllä ja chilillä.

Kiitos kaikille osallistujille loistavasta illasta ja kokemuksesta. Tälläisen illan jälkeen on aina ilo kutsua vieraat myös ensikerralla. Kiitos ja anteeksi!

2 kommenttia:

  1. Suuret kiitokset vaan kokille ja hyvälle pöytäseurueelle. Ilta oli loistava, näitä aina ilolla muistelee :)

    -Laura

    VastaaPoista
  2. Oli muuten hyvä vinkku se Etelä-Afrikkalainen maistelin eilen pullonjämät (toista päivää ollu pullot auki ikkunalaudalla) ja hyvää oli vielki. Halvemmat oli jo hapettunu liikaa.

    VastaaPoista