En ole "valitettavasti" päässyt päivittelemään blogia pitkään aikaan, mutta tässä olisi muutama kokeilemani annos viimeajoilta.
Ensimmäisessä kuvassa kyyhkyn rintaa, vihanneksia ja portviinikastike.
Jälkiruoaksi valmistin mustikkapiiraita ja itsevalmistettua vaniljajäätelöä.
Eilen valmistin kurpitsarisottoa, jossa oli soseutettua sekä kuutioitua kurpitsaa, rapeaa pekonia ja paahdettuja kurpiptsansiemeniä. Oli muuten erittäin hyvää!
Kurpitsarisotto:
1 kurpitsa
1 sipuli
1 salottisipuli
3 valkosipulinkynttä
hunajaa
1,5dl valkoviiniä
5 kourallista risottoriisiä
1l kasvislientä
suolaa
pippuria
1,5dl parmesaania
tuoretta persiljaa
suolaa, pippuria
1/2 pakettia pekonia
Kuori ja kuutioi kurpitsa. Tee osasta n. 5mmx5mm kuutioita, jotka paistetaan pannulla voissa. Levitä loput (isommat) kuutiot uuninpellilla ja paahda grillivastuksen alla 220 astetta n. 20min. Mausta hunajalla ja suolalla ennen paistamista. Kuutioit sipulit ja kuullota miedolla lämmöllä öljyssä 10min. Poista sipulit ja lisää riisi ja paahda kovalla lämmöllä läpikuultaviksi. Lisää sipulit ja viini. Soseuta paahdetut kurpitsat desiin kasvislientä ja lisää puolet risottoon. Lisää vettä pikkuhiljaa kokoaika sekoittaen. Leikkaa pekonit paloiksi ja papista rapepiksi kuumalla pannulla. Juuri ennen kuin riisi on kypsää lisää sekaan loppu pyre, parmesaani ja nokare voita. Anna vetäytyä 5min. Paahda viellä kurpitsansiemenet voissa kauniin ruskeiksi ja tarjoile hyvän valkoviinin kera.
Jälkiruoaksi tartetatin eli väärinpäin paistettua omenapiirasta, itsetehtyä kinuskikastiketta sekä vaniljajäätelöä. Tuhtia, mutta hyvää!
Mahtavan hyvännäköisiä kokkailuja sulla taas kerran...nam ja maiskis...onneks mulla on vielä yks käyttämätön illallinen...sitä odotellessa :)
VastaaPoistaEiks toi tarte tatin oo aika iso? :D
VastaaPoista