Olimme viime viikonloppuna tutustumassa tuttavani viinivaraston herkkuihin. Maistelimme viinejä ja samalla nappasimme muutaman pullon illallista varten. Muiden viinikoppeihin kattelu ei ainakaan auttanut yhtään, sillä lukittujen verkko-ovien takaa löyty mitä houkuttelevempiä aarteita! Ehkä vaikuttavin varasto oli kumminkin eräs varasto, missä oli ainoastaan yksi pullo. Pullo ei tosin ollu ihan mikä tahansa halpa viini vaan vuoden 1966 Chateau Latour =) Muita hauskoja bongauksia oli esim. Krugin Clos du Mesnilit sekä varastollinen Bordeaux-huippuviinilaatikoita...
Illallisen raaka-aineet käytiin tällä kertaa hakemassa Hakaniemen kauppahallista ja illan menu oli seuraava:
-Sinisimpukoita valkoviinikastikkeessa
-Tartarpihvi ja keltuaisvaahtoa
-Vasikanposkea Vietnamilaisittain itusalaatin kera (Ohje Farangin keittokirjasta)
-Juustoja
-Tarte Tatin
Illan paras viini oli mielestäni vuoden 1995 Foreau "Clos Naudin" Vouvray Moelleux, joka oli yksi parhaista ikinä maistamistani valkoviineistä.
Jokunen viikko sitten kävimme messukeskuksessa viini- ja ruokamessuilla. Tarjolla oli useita mielenkiintoisia näytöksiä Gaggenaun näytöskeittiössä ja välillä olikin vaikeaa löytää aikaa viinien maisteluun. Viinejä toki maisteltiin ja muutamia hyviäkin oli sattunut joukkoon. Varsinkin samppanjaa oli paljon tarjolla ja sehän sopi.
Rapeaa possua Farangin tapaan.
Pekka Terävän annos: Possua ja kampasimpukkaa
Messujen jälkeen alkoikin olla jo nälkä ja olin varannut meille pöydän ravintola Olosta. Söimme keittiömestarin päivän neljän ruokalajin menun:
Amuse: Kurkkua soijavaahtokarkkia ja tapiokaa, silliä ja vohvelia sekä silakkaa ja perunatippaleipää.
Tillihaudutettu turska, kurkkua ja kurkkusorbetti
Glaseerattua possua, omenaa ja punajuurta
Limevaahto, tyrniä ja jugurttirouhetta
Poroa Sallasta
Juustot: Bri, Appentzeller ja Kantolan blue sinihomejuusto (Otettiin extrana, koska juustot toimii aina)
Väliraikastaja: Mantelikakku, mokkavaahto ja valkosuklaapehmis
Suklaajälkiruoka?
Illan paras viini: Saint Emiliosta tuleva Chateau St. Georges Cote Pavie vuodelta 1998.
Loppuun vielä muutama kuva ravintola Sasson kolmen ruokalajin menusta.
Alkumaljana lavuaarissa viilennettyä Bonnaire Brut-samppanjaa
Kampasimpukkaa, maa-artisokkaa ja purjoa
Vasikan Osso Bucco ja polentaa
Suklaakakku ja oliivijäätelö
Maksoin lapselleni euron, jotta hän suostui syömään sinisimpukkaa suoraan kuoresta. Teillä ei tainnut olla sellaista menoerää. Ihanan näköisiä ruokia.
VastaaPoistaTosi kiva blogi sulla ja ihania nää ruokajutut. Miinusta tulee kuitenkin joka postauksessa toistuvista yhdyssana- ja muista kirjoitusvirheistä. Etenkin nuo yhdyssanavirheet näyttävät ihan kauhealta tekstissä ja antavat tosi sivistymättömän kuvan, vaikka muuten näytät osaavan asiasi. Tsemppiä!
VastaaPoistaJoo tiedän ettei kirjottaminen ole vahvimpia puoliani. Pitää jatkossa keskittyä kuviin ja jättää tekstit aivan minimiin =D
VastaaPoistaEiku hyvin sä kirjoitat, tyyli on hauska, nyt vaan tarkistat ne yhdyssanat, ei se paljoa vaadi vähän niitä tarkistella. Aloita vaikka tästä:
VastaaPoistahttp://www.lintukoto.net/testit/yhdyssanat/
ja yhdyssanasäännöt voit tarkistaa tästä:
http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/suomi/yhdyssanat.html
Ja tässä vielä korjaukset:
1. Bordeaux-huippuviinilaatikoita
2. Tarte Tatin
3. Osso Bucco
4. Suklaajälkiruoka
5. Viini- ja ruokamessut
6. Bonnaire Brut-samppanja
Tässä postauksessa tosin oli kyllä isoin osa yhdyssanoista oikein. Kiva blogi sulla, äläkä ihmeessä jätä sitä kirjoittamispuolta!