Toisinaan saattaa käydä niin hyvä tuuri, että samalle viikolle osuu kaksi melkein samanlaista illallista. Keväällä oli toistaiseksi tämän vuoden ainoa tälläinen viikko. Yksi viikonloppu ja kaks lähes identtistä neljän ruokalajin menua. Molemmat menut alkoivat samalla keittiön tervehdyksellä.
Keittiön tervehdyksenä kukkakaalivanukasta, friteerattua perunaa, majoneesiä sekä kuivattua kukkakaalia.
Seuraavan illan illallinen oli myös siitä erikoinen, että valmistin sen kahdelle hengelle.
Alkuruokana molemmissa menuissa avokaadoa ja lohta.
Alkuruoasta löytyi myös pikkelöityä punasipulia, kurkkua sekä vaahteransiirappi-seesamikeksi.
Ensimmäinen menu toivottiin hieman yksinkertaisempana, joten keitto sai kaverikseen paistettua pekonia ja ruohosipulia.
Fiinimmässä versiossa keiton lisukkeena paistettua kuhaa ja myskikurpitsa brunoise.
Pääruoka oli molemmissa menuissa sama. Ylikypsää poskea (ensimmäisessä keikassa possun ja toisessa vasikan), porkkanapyrettä sekä vihanneksia.
Jälkiruokana talon tuttuun tapaan suklaa & vadelma. Pohjalla suklaaganache, suklaakakkua, vadelmasorbettia, pistaasia ja tuoreita vadelmia.
Koska suklaakakkua jää aina yli on siitä syytä valmistaa kokeille pienet makiat, ettei voimat lopu kesken ennen loppusiivousta.
Petit four vaahtokarkkeja
Näitä kahden samanlaisen illallisen menuita saisi mennä useammin! Joten ei muuta kuin toivomaan. Ensi viikolla minulla itseasiassa on tulossa illallis tilaus lauantaille ja sunnuntaina olisi tarkoitus pitää kaveriporukalla viinitasting samalla menulla ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti