Porsaankylkiterriini:
1,5 kg possunkylkeä
1 solo-valkosipuli
timjamia
suolaa
pippuria
150g voita
pistaaseja
Mausta kyljet suolalla, pippurilla, timjamilla sekä hienonnetulla valkosipulilla. Vakumoi lihat ja keitä 90 asteisessa vesihauteessa ainakin 3h. Voit keittää lihat myös vedessä ilman vakuumia, mutta tällöin kylki ei pysy alkuperäisessä muodossaan.
Revi kyljistä lihat irti lämpiminä ja ruskista voi pannussa. Lisää voi ja kourallinen pistaaseja lihojen sekaan ja mausta suolalla. Sekoita hyvin ja painele lihat kelmulla vuorattuun astiaan ja aseta toinen kelmu lihojen päälle. Prässää terriini ja pistä lihat painon alla jääkaappiin yön yli.
Seuraavana päivänä aseta terriini pakastimeen niin että se jähmettyy kunnolla ja leikkaa annospaloiksi. Tarjoile esimerkiksi keiton lisukkeena.
Olin lupautunut tekemän tämänviikkoiseen MasterChef kisastudioon alkuruoan sekä pääruoan. Tarjoilin alkuun punajuurikeittoa ja possuterriiniä sellerin ja omenan kera. Pääruokana viiriäisrullia ja valkosipulimuhennosta vihanneksilla ja lintukastikkeella.
Alkuruoka onnistui loistavasti, mutta viiriäinen olisi kaivannut ehkä hiukan enemmän rasvaa, joten ensikerralla täytteeksi voisi pistää esim. palan paistettua ankanmaksaa, jolloin viiriäinen pysyisi varmasti mehukkaana.
Pistetään tähän loppuun vielä pienenä bonuksena muutaman viikon takainen äyriäislautanen, jonka valmistin 5-vuotiaalle sukulaiselleni syntymäpäivälahjaksi.
Hummeria
Kampasimpukka confit
toast skagen
tiikeriravun pyrstöjä
merirapuja
katkarapuja
vihersimpukoita
rhode island kastike
muskekalamajoneesi
Hyvältä näyttää! Koska pääsee syömään viiriäistä? Toi kuva viiriäisestä on tosi hyvin onnistunu kanssa, tossa kuvassa missä on toi keitto ois taas saanu olla vähän isompi aukko nii ois parempi syväterävyys kuvassa. Nyt siit ei juurikaan näy tarkasti kun keiton etureuna. Hyvää oli varmaan silti!
VastaaPoista