perjantai 11. maaliskuuta 2011

Pakilan tuplamenu 4. ja 6.3.2011

Alkuun ajattelin pääseväni helpommalla, kun minulla oli järjestettävänä kaksi menua samana viikonloppuna. Lopputulos oli kuitenkin että yhteisiä esivalmisteluja oli minimaalisen vähän ja aikaa misaamiseen kuluikin aivan tolkuton määrä. Sainkin työskennellä keittiössä lähes yötä päivää neljän päivän ajan.
Lopputulos oli kuitenkin kaikin puolin onnistunut ja jälleen kerran illlallistajilta tuli pelkkiä kehuja. Tai no, sain myös yhden parannusehdotuksen. Viinipullot pitäisi jättää pöytään, jotta vieraat ja isännät voisivat niitä ihmetellä.

Perjantaina oli viiden ruokalajin yllätysmenu.
Alkuun tarjoilin amusena 40-asteista lohta ja kukkakaalicouscousta
Ensimmäinen alkuruoka oli keltajuuripyrettä ja "äyriäissalaatti"
Toinen alkuruoka oli maa-artisokkaa, hummeria ja merirapuravioli
Pääruokana oli ankanmaksalla täytettyä viiriäistä ja valkosipuliperunamuusia lintukastikkeella.
Ennen juustoja raikasteltiin appelsiiniterriinillä ja mango-espumalla.
Juustolautanen
Jälkiruokana suklaata ja vadelmaa eli vadelmapuffet, vadelmajäätelö, pistaasikakku, valkosuklaamousse ja suklaaganace.
Illan suosikiksi nousi mielestäni yllättäen täytetty viiriäinen.

Toinen menu pidettiin sunnuntaina ja listalla oli neljän ruokalajin yllätysmenu. Koska perjantailta jäi paljon ravunkuoria yli päätin keittää niistä rapuliemen risottoa varten. Liemi onnistuikin hyvin ja antoi aidon ravunmaun risotolle.
Ilta aloiteltiin kukkakaaliflaanilla ja kampasimpukka-confitilla
Seuraavaksi nautiskeltiin hummeririsottoa
Päivän keittona oli punajuurikeitto ja kaverina aprikoosilla ja pistaaseilla maustettua karitsanlapaterriiniä.
Pääruokana ankkaa ja ankanrasvassa kypsennettyjä perunoita.
Väliraikastajana mangosorbet, tähtianiskeksi ja vaniljacrumble
Jälkiruokana hedelmiä ja mantelia eli mantelikakku, mantelijäätelö, sitruunamarenki, appelsiiniterriini, mango-espuma, ja ananasgranite

6 kommenttia:

  1. Mielettömät tuoksut leijui yläkertaan Teemun kokatessa :)
    Ihanaa punajuurikeittoa ja foccaciaa pääsi maistamaankin, slurps

    VastaaPoista
  2. Moikka, olen selaillut blogiisi ja monessa kuvassa esiintyy "lumi" kuinka valmistat lumen? Teetkö sen aina samalla periaatteella vain eri makuja käyttäen? Mistä saat tarvittavat raakaaineet lumenvalmistamiseen? Olen ymmärtänyt että siihen käytetään jotakin maltodektriiniä?

    VastaaPoista
  3. moi lunta voi maustaa maustetuilla öljyillä / rasvoilla. Ja tosiaan niinkuin sanoit rasva sekoitetaan maltodextriniin. Tuon tuotteen saatavuus on tosin heikko ja sitä saa lähinnä netistä tilattua. Itse olen saanut sitä myös ystävieni kautta, jotka ovat ravintoloissa töissä.

    VastaaPoista
  4. Oikei kiitos. Eli se on juurikin niin yksinkertaista.

    VastaaPoista
  5. Käytäntö nimenomaan Tapioca maltodextriniä vai jotain muuta?

    VastaaPoista