sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Viikon resepti: Täytetyt pinaattiletut ja kampela


Pinaattiletut:

5 dl punaista maitoa
2 luomu kanamunaa
80g pinaattia
4-5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

paistamiseen kirkastettua voita

-Aja tuore pinaatti ja 3dl maitoa sekaisin blenderissä.
-Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita vispilällä ja tarkista maku
-Anna turvota reilu tunti huoneenlämmössä ja paista letut kirkastetussa voissa valurautapannulla.

Täyte:

Kanttarelleja
Kesäkurpitsaa
Smetanaa
Suolaa ja pippuria
Tuoretta pinaattia

-Paista erikseen kesäkurpitsa kuutiot ja kanttarellit pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla
-Yhdistä sienet, kesäkurpitsa ja pinaatti ja lämmitä nopeasti
-Täytä letut täytteellä ja lusikoi täytteen päälle muutama lusikallinen smetanaa

Kampela

1 iso kampela (neljälle hengelle)
Sitruunan mehua
Suolaa
Valkopippuria

-Nylje kampela ja leikkaa fileet irti vatsa- sekä selkäpuolelta. Trimmaa fileet veitsellä.
-Mausta fileet sitruunalla, suolalla ja pippurilla.
-Paista fileet pannussa voivaahdossa.

1 kommentti:

  1. Punakampela on tosi hyvä kala, söin kampelaa usein Italiassa. Valitettavasti Suomessa on vaikea löytää.

    VastaaPoista