Hyvä ruoka on elämys, jonka täydentää hyvä viini ja ennen kaikkea loistava seura. Tässä blogissa pääosassa on laittamani ruoka, mutta huomioon pääsevät myös viinit, ravintolat, ihmiset ja kaikki muu hyvään elämään liittyvää.
sunnuntai 2. syyskuuta 2012
Viikon resepti: Täytetyt pinaattiletut ja kampela
Pinaattiletut:
5 dl punaista maitoa
2 luomu kanamunaa
80g pinaattia
4-5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
paistamiseen kirkastettua voita
-Aja tuore pinaatti ja 3dl maitoa sekaisin blenderissä.
-Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita vispilällä ja tarkista maku
-Anna turvota reilu tunti huoneenlämmössä ja paista letut kirkastetussa voissa valurautapannulla.
Täyte:
Kanttarelleja
Kesäkurpitsaa
Smetanaa
Suolaa ja pippuria
Tuoretta pinaattia
-Paista erikseen kesäkurpitsa kuutiot ja kanttarellit pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla
-Yhdistä sienet, kesäkurpitsa ja pinaatti ja lämmitä nopeasti
-Täytä letut täytteellä ja lusikoi täytteen päälle muutama lusikallinen smetanaa
Kampela
1 iso kampela (neljälle hengelle)
Sitruunan mehua
Suolaa
Valkopippuria
-Nylje kampela ja leikkaa fileet irti vatsa- sekä selkäpuolelta. Trimmaa fileet veitsellä.
-Mausta fileet sitruunalla, suolalla ja pippurilla.
-Paista fileet pannussa voivaahdossa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Punakampela on tosi hyvä kala, söin kampelaa usein Italiassa. Valitettavasti Suomessa on vaikea löytää.
VastaaPoista