Kesäkurpitsakeitto katkaravulla
Kesäkurpitsakeitto: (6hlö)
40g voita
2 keskikokoista sipulia
1 iso solo-valkosipuli
700g kuorittua ja kuutioitua kesäkurpitsaa (säästä kuoret emulsioon)
200g täysmaitoa
50g parmesania raastettuna
suolaa ja valkopippuria
-Pilko sipulit ja kuulota ne voissa.
-Lisää kesäkurpitsa kuutiot ja paista niitä hetken aikaa
-Lisää maito ja hauduta keitto kypsäksi
-Lisää raastettu parmesani
-Soseuta keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kesäkurpitsan kuori emulsio:
Käytettyjen kesäkurpitsojen kuoret
3/4 dl rypsiöljyä
Suolaa ja pippuria
-Soseuta kuoret ja öljy blenderissä
-Mausta suolalla ja pippurilla
Katkaravut:
Kuorittuja katkarapuja
Suola+pippuri
Oliiviöljy
Hienonnettua salottisipulia
Ruohosipulia
-Sekoita ainekset ja anna niiden maustua hetki viileässä
Lisäksi:
Voissa paahdettuja kauden sieniä.
Annoksen kokoaminen:
-Lusikoi lautasen keskelle lusikallinen emulsiota
-Annostele katkaravut stanssia käyttäen emulsion päälle
-Koristele annos sienillä ja ruohosipulilla
-Kaada keittoa lautaselle
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti