Edessä on uusi vuosi ja uudet kujeet. Toivottasti kokkauskeikkoja tilataan taas hieman useammin hiljaisen talven jälkeen. Tosin jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin kevät ja kesä on ehdottomasti kiireisimmät ajankohdat ja muutamia tarjouksiakin on jo kyselty. Tammikuussa minulla oli kuitenkin ilo ja kunnia kokata upeissa puitteissa Lauttasaaren vesitornin juurella.
Illallisen tilaajilla oli varastossa hienoja viinejä, joiden ympärille suunnittelin menun. Alkuun oli tarjolla loistavaa Tasmanialaista Jansz-kuohuviiniä. Valkoviinejä löytyi kahta laatua. Bourgognesta Domaine de la Bongranin valmistama Vire-Clesse cuvee J.F. Thevenet vuodelta 2005. Itse löysin kyseisen viinin toissa vuonna viinimessuilta ja rakastuin tähän viinin oitis. Toisena valkoviininä oli Unkarilainen Grofi Juhfarkin Top Selection Tornai 2009. Pääruoan viini tulee Uudesta-Seelannista. Pahi 2010 on Escarpment tilan lippulaivapunaviini. Jälkiruoan kanssa siirrytään jälleen Unkariin ja syöjät pääsevät nautiskelemaan Tokajia vuodelta 1989.
Kuohuviinin seuraksi menu aloitettiin asiakkaan omista hienoista Royal Copenhagen astioista. Kannen alta löytyi siikatartar, simpukkavaahtoa sekä simpukkavanukasta. Rapeutta annokseen toi perunalastut.
Toisena keittiön tervehdyksenä ankanmaksamousse, passion sekä paahdettua briossia.
Varsinainen menu aloiteltiin lohella, tillillä, smetanalla sekä kurkulla.
Menun kanssa tarjoiltiin itse valmistettua saaristolaisleipää sekä punajuuripatonkia. Tarjolla oli myös gluteiinitonta leipää.
"Keittona" oli tarjolla punajuurikeitto, jonka lisäksi lautaselta löytyi possun kylkeä sekä ulkofilettä, tattia sekä hunajasinappia.
Pääruokana poron sisäfilettä, puikulaperunavaahtoa, porkkanapyrettä sekä vihanneskuutioita.
Väliraikastajana lakritsipanna cotta, sokeroitua fenkolia sekä fenkolilunta.
Jäätelöpalloa vaille valmis.
Jälkiruokana pistaasikakkua, pistaasia sekä vadelmaa.
Pienet makeat vielä kahville, eli passionvaahtokarkkeja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti