sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

24.4.2012 San Sebastian Mugaritz

Päivä alkoi sateisissa merkeissä ja päätimme ajella ympäriinsä ottamassa vähän valokuvia ja tutustumassa tuleviin ravintoloihimme. 
Ensimmäinen etappimme oli Basque culinary centre, joka sijaitsi aivan keskustan kupeessa vuoren huipulla. Paikka ei tainnut olla yleisölle auki, joten ihastelimme paikkaa vain ulkoa käsin.
Suraavaksi ajoimme Mugaritzin pihalle ottamaan muutaman päiväkuvan ja saimme muutaman auringon säteenkin kurkistamaan pilviverhon takaa.
Terassilla kelpaisi nauttia aperatiivia kauniina kesäpäivänä.
Ravintolan pöytäkoristeita
Mugaritzin yrttejä
Lisää yrttejä kasvihuoneessa

Mugaritzin jälkeen suuntasimme ravintola Akelarren luokse, joka sijaitsee myös San Sebastianin lähellä kaupungin länsi puolella. Meillä on pöytä varattuna myös kyseisestä ravintolasta myöhemmin matkan aikana.

Kesän toinen jäätelö!
Ennen illallista kerkesimme kuitenkin palaamaan kaupunkiin nauttimaan aurinkoisesta säästä.
Pizzaa ja hampparia La Perlassa.
Valkkaria samaisessa paikassa auringon helliessä =D


Kuvia San Sebastianin rannalta.
Loistava leivonnaiskauppa keskustassa. Varsinkin perunaleivos oli täydellinen!

Päivän kohokohta illallinen ravintola Mugaritzissa.

Menu näytti englanniksi seuraavalta:

Tuesday 24th april 2012

”Satiation eludes bread and olives…”
Cloud of blue fish and dried flowers.
Grilled toast of bone marrow with herbs and horseradish ash
Marine chords of a crispy woodwind.
Crunchy sauce with peppers.

”Fishbones” with nuances of lemon, garlic and cayenne pepper.
Ravioli of aromatic vegetables.
Grapes of melon and spiced seeds.
Hazelnut and beans stew.
Vegetable noodles in a meat and toasted onions consomme.

Tagliatelle of concentrated milk lightly soaked in a silky juice of juice of roasted squash and tomato.
Slices of monkfish cooked with the steam of its bones. Crispy stew of roasted rinds and lilies.
Daily catch with guineafowl with lobster emulsion and its roasted skin.
Tender sweetbread with roasted parsnip and artisan praline

Light dices of sculpted apple with figs. Crunchy dark chocolate and mint.
”Traditional” almond Fairy cake
”Forgotten memory of childhood.” Small biteof milky wafer with lemon ice cream.
Candies of frankincense. The parfume of eucalyptus barks.

”Bonding…” Toasted seeds and spices served in a Mortar with a paste of chopped of shrimp.


Kokit homissa (normaalisti 35 kpl, tänään reilu 20 henkeä kolmessa keittiössä (pääkeittiössä, apukeittiössä sekä laboratoriossa))
Ravintolaan saavuttua itse Andoni Luis Aduriz otti meidät vastaan ja esitteli meille keittiön.
Lista päivän annoksista, joista jokaisen asiakkaan menu räätälöidään henkilökohtaisesti.
Amuset tarjoiltiin keittiön puolella. Häränhäntä keksejä. (Anteeksi tarkennus...Andonin ottama kuva =D )
Hymy oli herkässä...
Kirjekuori ja veitsi??
Syötävää "leipäpaperia" ja oliivia
Luuydintä, yrttejä ja rapeaa leipää.
"kalanluita", sitruunaa ja valkosipulia
Mereneläviä rapeassa kuoressa?
Kalapilvi ja kuivattuja kukkia.

Seesamin siemeniä ja pippuria. Aluksi meidän piti murskata siemenet ja pippurit mortelissa, jonka jälkeen saimme "rapusalaatin" ja keiton. Ikäväkyllä annos ei maistunut juuri miltään =/ Tosin annos oli mielestäni ainoa epäonnistuminen koko menussa.

Vihannesravioli. Tosin korianteri oli niin voimakas, ettei raviolista maistanut mitään muuta.
Viinirypäleitä ja kuivattua tonnikalaa. Rypäleiden "kinivä" mustapippurit. Erittäin raikas ja hyvä annos.

Hasselpähkinöitä papuliemessä.

Päivän saalis amaranthin ja vaniljan kera.


"Vihannesnuudeleita" ja sipulilientä


Kuivattua pastaa, maitoa ja tomaatti-kurpitsakastikketta

Merikrottia ja friteerattuja rippeitä

Helmikanaa, rapeaa nahkaa ja hummerikastiketta

Kateenkorvaa, lanttua ja yrttejä

Possunhäntää ja yrttejä??

Suklaata ja minttua

Erittäin ilmava mantelikakku

Keksiä ja sitruunajäätelöä. Liikaa keksiä liian vähän jäätelöä makuuni...

Eukalyptuksen aromilla maustettuja makeisia.


Kahvi ja tee namusilla.



Vaikka ravintola oli puolityhjä vierailumme aikana oli tunnelma silti hyvin rento ja mukava. Oli mukava, että tarjoilijat olivat koko aika läsnä ja juuri sinua varten töissä. Ruoat olivat mielenkiintoisia ja maukkaita ja illasta jäi kaikinpuolin erittäin positiivinen fiilis.

Mielenkiintoista ruokaa kohtuu hintaan. Osa annoksista oli ehkä hieman liian pelkistettyjä minun makuuni, mutta maut olivat kuitenkin kohdallaan. Kiitoksia loistavasta illallisesta!

3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen illallinen. Sopiiko tiedustella, minkä verran oli kohtuuhinta koko ateriasta?

    VastaaPoista
  2. Hei,

    en tarkalleen muista paljonko maksoi, mutta menu taisi olla luokkaa 185€ + alv. Eli alle kolmesataa per nenä viinien kanssa.

    T.Teemu

    VastaaPoista
  3. Todella hieno kokemus mutta itse tykkäsin paljon enemmän Arzakin ruoista. Niissä oli enemmän mielikuvitusta mukana ja esillepano oli aivan eri luokkaa. Mutta mielipideasiahan se on.. Ainakin Michelinin arvostelijat ovat eri mieltä :)

    VastaaPoista