Sain jälleen kerran kunnian valmistaa erään Espoolaisen yrityksen tilinpäätösillallisen. Illallinen piti aluksi järjestää Matinkylän rannassa sijaitsevassa cafe Merenneidossa. Illallinen ei kuitenkaan toteutunut kyseisessä paikassa ja juhlat siirrettiin yrityksen kahvi/taukotilaan. Pöydille leviteltiin pellavapöytäliinat ja pöytä koristeltiin kukkasin. Olimme valmiita aloittamaan viiden ruokalajin maistelumenun.
Halusin menun olevan keväinen ja pirteä kuten myös ilmat ovat olleet viimeaikoina. Yritin saada annoksista mahdollisimman värikkäitä ja keveitä makuja unohtamatta.
Keittiön tervehdyksenä oli hernepyrettä, hernesalaattia ja katkarapuja
Ensimmäisenä alkuruokana parsaa ja 40 -asteista lohta. Lisukkeina myös keltuaiskreemiä, kuivattua oliivia ja tilliä.
Toisena alkuruokana oli paistettua siikaa yrttiperunavaahdon sekä ruskeavoilumen kera.
Keittona mustekalasalaatti ja kukkakaalikeitto
Pääruokana oli ylikypsää karitsan niskaa, punajuurta ja paahdettua palsternakkaa.
Pre-dessert oli "sitruunapiirasta", paahdettua valkosuklaataa sekä lakumarenkia
Varsinaisena jälkiruokana suklaata, espressovaahtoa ja baileys-valkosuklaamoussea.
Kahvin kanssa tarjoilimme vielä pettarit. Lakuvaahtokarkkia, financierejä sekä appelsiinisuklaata.
Kohtuu pienistä keittiö olosuhteista huolimatta illallinen onnistui mielestäni loistavasti ja myös palaute oli sen mukaista. Asiakkaat olivat tyytyväisiä pitkään ja monipuoliseen menuun ja kehuja sateli myös viinisuosituksista. Keikasta jäikin sen verran hyvä mieli, että viikonloppu menikin sitten oikein rattoisasti lepäillessä ja kavereiden kanssa hengaillen.
**********************************************************************************
Last Friday's catering event:
pea pure, pea salad and shrimps
40-degree salmon, asparagus, yolk creme, dried olives and dill
whitefish, mashed potatoes with herbs, browned butter snow
cauliflower soup and calamari
neck of lamb, beet root and parsnip
lemon pie, toasted white chocolate and licorice meringue
chocolate, espresso foam, white chocolate and Baileys mousse
licorice marshmallows, financier, orage chocolate
rok rok. hyvältä näyttää jälleen!
VastaaPoistaSuosittelen.:-)
VastaaPoista