Vuosi ja yksi päivä sitten vietettiin elämäni parasta päivää ensin sipulikirkossa, sitten Johanneksen kirkossa ja jatkoja Kaapelitehtaan Teatterimuseossa. Nyt on aika juhlistaa pumpulipäivää ja ketkä olisivat parempia vieraita kuin bestmanit ja kaasot?? Vieraat olivat siis selvillä mutta ruoat oli vielä pikkaisen hakusessa...
Menuksi päätyi kuitenkin syksyisen ihana kokonaisuus, joka ilmeisesti maistui ainakin kaikille vieraille sekä isännälle / emännälle.
Kokin pientä huikopalaa ennen vieraiden saapumista...ostereita, vinegrettiä ja valkkaria!
Päivän punaviini (kiitos Villen (kiitos sulhasen)) avattiin dekantoitumaan jo hyvissä ajoin ja saattaa olla, että pienet maistiaisetkin nautittiin jo ennen kaikkia vieraita. Viini oli siis Torresin Gran Muralles 2001.
Alkuun keittiön tervehdyksenä pienet snacksit, eli perunalastut avokadodipillä sekä kanttarellikeitto. (Jopa Kalle tykkäsi sienistä!!! Respectit siitä Kallelle)
Alkuruokana ankka "metsässä". Eli pinaattipyre, tattipyre, ankankoipi-confit, tillimajoneesi, "multa" sekä paistettuja sieniä.
Alkupalojen kanssa tarjoiltiin itse leivottua punajuurileipää sekä mallasleipää.
Seuraavaksi tarjoilin paistettua kurpitsaa kuhan kera...
...ja päälle vielä ihanaa kurpitsakeittoa oman maan kurpitsasta.
Viinipulloa avaamassa...
...Kallen haaveillessa =)
Pääruokana sorsaa sellerin ja vihannesten kera.
Pre-desserttinä omalta palstalta mustaherukka-valkosuklaamoussea sekä marenkia
Ja varsinaisenä jälkiruokana kinuskia, manteli-omenakakkua, uuniomena-jäätelöä sekä karamellisoituja omenoita.
Kyytipoikana viime kesän reissusta melkein parikymppistä Sauternesia.
Loppuun vielä pettarit, eli vadelmavaahtokarkkeja sekä karpalofudgeja.
Illan viinit...
...ja laseja oli sen mukaisesti! (huom! puolet laseista jo tiskattu)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti