Resepti: Kukkakaalia ja lohta (6 hlö)
(Valmistusaika 2h)
Kukkakaalivaahto:
500g kukkakaalin nuppuja pilkottuna
1 iso keltasipuli
1 solo-valkosipuli
2 dl kermaa
2 dl maitoa
nokare voita
kermaa
suolaa
sitruunamehua
1/2 tl tryffeliöljyä
Kuullota pilkotut sipulit ja kukkakaali voissa ja lisää sekaa maito ja kerma.
Keitä kukkakaali kypsäksi. Soseuta kukkakaalit ja liemi.
Mausta suolalla, sitruunamehulla ja tryffeliöljyllä
Lisää pyreeseen sen verran kermaa, että saat koostumuksesta "juoksevan"
Kaada massa sifoniin ja lataa 0,5l sifoni yhdellä patruunalla
Pidä vaahto lämpimänä kuumassa vedessä
(Jos et omista sifonia voit vaahdottaa pyreen myös sauvasekoittimella)
Kukkakaali-couscous:
1/2 kukkakaalin nuput hienonnettuna
1 banaanisalottisipuli
1 solo-valkosipuli
1 rkl currya
maitoa
ruohosipulia
1 rkl oliiviöljyä
voita
Kuullota pilkotut sipulit ja kukkakaali voissa
Lisää curry ja sekoita
Peitä kukkakaalit maidolla ja hauduta al denteksi
Siivilöi neste pois ja aja kukkakaalit kutterissa pieneksi. Tarkoitus olisi saada koostumuksesta couscousin oloinen.
Mausta öljyllä, hienonnetulla ruohosipulilla, mustapippurilla ja suolalla
Seesami-lohi:
Lohifileen vatsapuoli (Selkä paistetaan pannulla lisukkeeksi)
Seesaminsiemeniä
Suolaa
Ruohosipulia
Leikkaa ylimääräinen rasva pois lohesta ja leikkaa liha pyöreän tangon muotoon.
Mausta tanko paahdetuilla seesaminsiemenillä, suolalla ja hienonnetulla ruohosipulilla.
Säilytä jääkaapissa käyttöön asti
Lisäksi
Paistettua lohta
Parsakaalipyrettä
Kuorittuja katkarapuja
Retiisilastuja
Paistettuja kukkakaalin ja parsakaalin nuppuja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti