maanantai 29. lokakuuta 2012

Synttärijuhlat

Olimme luvanneet jo pitkään järjestää Natalian äidille illallisen ja saimme sen vihdoinkin aikaiseksi. Ruokapöytämme täyttyi naisista ja illallinen oli valmis alkamaan. 
Tarjolla olisi tietenkin tuoreita sieniä, sillä olihan nyt syksy.

Syyskauden innoittamana leipä sai kaverikseen punajuurta.

Ja taikinasta syntyi hauskoja pikku sämpylöitä.

Tarjolla oli myös itse leivottua focacciaa.

Moni varmaan on miettinyt, millaisia esivalmisteluita hieno illallinen vaatii. Tässä vastaus! Näistä aineksista syntyy viiden ruokalajin illallinen muutamine yllätyksineen.

Pöytä on katettu, eli ei muuta kuin samppanjaa laseihin ja nautiskelemaan!

Keittiön tervehdyksenä juureslastuja ja avokadoa sekä kanttarellikeittoa.

Puutarhastamme löytyi vielä muutamia vihreitä salaatteja ja mausteita, joten nyt oli viimeinen hetki nauttia niistä.

Alkupalaksi oli ankkaterriiniä, porkkanaa, tilliä ja "multaa"
Toisena alkuruokana kesäkurpitsaa, katkarapua ja kesäkurpitsa-parmesankeittoa.
Keitto kaadettiin annokseen vasta pöydässä, jotta annoksen kauniit värit välittyisivät ruokailijoille ennen keiton kaatoa.
Ennen pääruokaa oli vielä fenkolirisotto, jonka päällä oli fenkolin kukintoja.
Pääruokana kyyhkystä kahdella tapaa (friteerattuna sekä paistettuna), vihanneksia, selleripyrettä sekä lintukastiketta.
Ennen jälkiruokaa herkuteltiin oman palstan herkuilla eli mustaviinimarjoilla. Mustaviinimarjat olivat tällä kertaa valkosuklaamoussen seassa ja kaverina vielä mustaherukkamarenkia.
Illallisen kruunasi manteli- ja pistaasi-jälkiruoka. Pistaasijäätelöä, mantelikakkua, valkosuklaata ja kauden viimeiset marjat. Jälkiruoan viimeisteli hunajainen Sauternes-viini.

Raikkaita syksyisia makuja loistavien viinien siivittämänä. Tähän kun lisätään vielä täydellinen illallisseurue, on loistava illallinen taattu. Kiitoksia jälleen kerran kaikille mukana olleille hyvästä seurasta ja muistosta! Kokki / isäntä kiittää ja kumartaa.

2 kommenttia:

  1. Mahtavan näköiset safkat jälleen kerran! Olisi mukava saada tuon ankkaterriinin resepti, näyttää niin herkulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka,

      tuo terriinin resepti saattaa jopa löytyä aikaisemmista postauksistani...

      Jokatapauksessa resepti on hyvinkin yksinkertainen!

      1 purkki ankankoipia
      timjamia
      valkosipulia
      pistaaseja / muita pähkinöitä
      n. 75g ruskistettua voita

      -Aseta koivet omassa rasvassaan uunivuokaan ja lisää joukkoon mausteeksi timjamia sekä valkosipulia. Hauduta uunissa miedossa lämmössä 90-astetta n. 1h.
      -revi lihat irti koivista ja sekoita joukkoon pähkinät (säästä kypsytysöljy myöhempää käyttöä varten. Esim perunoiden paistamiseen)
      -Sekoita joukkoon ruskistettu voi ja mausta suolalla ja pippurilla.
      -Vuoraa sopiva vuoka kelmulla ja kaada lihat vuokaan.
      -Aseta lihojen päälle paino, jotta saat tiiviin terriinin.
      -Jäähdytä yön yli jääkaapissa ja leikkaa annospaloiksi. (Kevyt pakastaminen auttaa leikkaamisessa särmiä paloja)
      -Lämmitä terriinit miedosti tai tarjoa huoneenlämpöisinä!

      Poista