perjantai 7. toukokuuta 2010

"Veneen pohjasta tappi irtoaa"


Kuten laulussakin aikoinaan laulettiin veneen pohjasta tosiaan tappi irtosi tai oikeastaan tappi irroitettiin ja sitä ei pistetty takaisin ajoissa =D

Eli vihdoinkin oli tullut aika laskea isoisän vene vesille. Keskiviikoksi oli luvattu vesisadetta, joka vähän peloitti, mutta aamun valjetessa ilma olikin mitä hienoin ja aurinko paistoi siniseltä taivaalta. Työpäivän jälkeen kiiruhdin Pakilaan pesemään venettä ja seitsemän aikaan olimmekin jo Merisataman rannassa laskemassa venettä luiskalla. Vene saatiin hienosti veteen ja kaikki sujui hyvin. Löysimme uudne venepaikan pienen etsiskelyn jälkeen ja saimme kuin saimmekin veneen kiinni poijuun sekä laituriin. Tosin kukaan "merimiehistä" ei osannut tehdä paalusolmua joten jouduimme turvautumaan wikipediaan ja saimme tehtyä kohtalaisen "solmun". Kävimme viellä pienellä koeajelulla ja huomasimme, että vene ei oikein nouse plaaniin joten ajattelimme että veneessä on varmaan vähän vettä koska laiturissa pumppu pumppasi veneen perästä vettä ulos koko aika. Joten ajattelimme jättää veneen satamaan tyhjentymään seuraavaa käyttökertaa varten.

Torstai aamuna sain hätäisen soiton isoisältäni että vene oli uponnut ka siinä vaiheessa loppui akku puhelimesta. Joten minulle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin lähteä ajamaan satamaan kesken kiireisen työpäivän viemään veneen avaimia. Satamaan saavuttuani veneestä näkyi enään kuomu laiturin takaa. Pienen sähläyksen jälkeen löysin isoisän duunistaan lataamassa puhelim akkuaan ja lähdimme satamaan. Vene oli tosiaa reunoja myöden täynnä vettä ja ei siinä auttanut kuin alkaa tyhjentämään venettä ämpärillä. Ämpäriä ei tosin ollu mukan joten viereisen veneen muuttolaatikko sai toimia äyskärinä. Kolmen tunnin tyhjentämisen jälkeen vene alkoi jo kohota pinnalle ja saimme ajettua sen takaisin laskuluiskalle jossa nostimme sen pinnalle niin että vene valui tyhjäksi. (Aikaa tähän meni noin 20min ja vettä tuli kovalla paineella 5cm paksuna suihkuna koko tämän ajan). Löysimme huollon irroittaman tapin vennen sisältä ja ruuvasimme sen takaisin pohjaan ja laskimme veneen veteen. Taisimme säästyä pelkällä pelästyksellä tälläkertaa. Mutta jälleen kerran Telvan venehuolto saa iiiiison miinuksen.

Pitänee ensi vuonna olla tarkempi tappien kanssa niin säästytään vastaavilta ongelmilta. Nyt vain aurinkoisia päiviä odottelemaan. Sukellusreissut, kesä piknikit sekä mökkireissut mielessä!

1 kommentti: