tiistai 28. helmikuuta 2012

Resepti: Punajuurta ja vuohenjuustoa

Olin koko viimeviikon flunssassa ja sänkypotilaana. Viikonloppua kohti olo alkoi kumminkin parantua ja aloin kehittelemään mielessäni uutta reseptiä punajuuresta ja vuohenjuustosta. Idea lähti liikkeelle viimeviikkoisesta Top Chef jaksosta, jossa Lasse teki annoksen punajuuresta ja mozzarellasta huonolla menestyksellä.

Olen käyttänyt loistavaa raaka-aineparia vuohenjuustoa ja punajuurta aikaisemminkin, mutta jälkiruoassa.

Punajuurta ja vuohenjuustoa: (8 hlö)

2 isoa punajuurta kuorittuna ja kuutioituna
5 pientä punajuurta kuorittuna ja lohkottuna
1 punajuuri

-Leikkaa mandoliinilla raa'asta punajuuresta millin paksuisia siivuja ja stanssaa niistä pyöreitä. Pistä jääveteen. Mausta pilkotut punajuuret oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja timjamilla. Höyrytä kuutioidut ja lohkotut punajuuret uunissa (n. 45min 95 astetta).

Vuohenjuusto espuma
150g pehmeää vuohenjuustoa
100g creme fraichea
100g kuohukermaa
valkopippuria
suolaa

Aja ainekset tasaiseksi massaksi blenderissä ja siivilöi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lataa sifoniin yksi patruuna ja säilytä kylmässä.

Punajuuripyre

Höyrytetyt punajuurikuutiot
punajuurista irronnut neste
suolaa

-Soseuta ainekset blenderissä.

Tarjoiluun:
Mizunaa
Ankankoipiconfit kuutioita
Oliiviöljyä
Paahdettuja pähkinöitä (Pinjansiemen tai saksanpähkinä)

4 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi,

      toi perutettu viesti oli myös multa mutta sekoilin jotenkin näiden asetusten kanssa. Muta siis tarkoitus oli vaan sanoa että hienoa, että nyt on erotettuna eri blogin osiot, niin on paljon helpompi navigoida!

      Natalia

      Poista
  2. Joo tosin noi välilehet ei oo sellasii mihin vois postaa useempia tekstei et niihin voi pistää vaa yhen postauksen per lehtinen...mut aattelin et jos pistäis sinne linkit sit aina noihin juttuihin ja vaikka pikkukuvat ainaki resepteistä..

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköinen annos, makukin on varmaan sen mukainen :)

    VastaaPoista