keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

The Ledbury, Lontoo

The Ledbury on kahden tähden ravintola, joka sijaitsee reilun 5km päässä Lontoon keskustasta. Ravintola oli vuoden 2011 suurin nousija Pellegrinon the world's top 50 restaurants listalla nousten suoraan sijalle 34. Tämä ravintola oli pakollinen lisäys häämatkamme ravintolalistalle. Internetsivujen perusteella ravintola tarjoaa maanläheistä kaunista ja palkittua ruokaa. Odotimme iltaa suurella mielenkiinnolla.
Ravintolan löytäminen ei ollutkaan sitten ihan yhtä helppoa kuin voisi ajatella. Ravintola sijaitsee keskustan ulkopuolella pientalo alueella syrjäisellä poikkikadulla. Olimme saapuneet paikanpäälle junalla ja olimmekin ensimmäiset parikymmentä minuuttia todella hukassa kartastamme huolimatta. Myöskään paikalliset asukkaat eivät olleet tietoisia ravintolasta tai sen sijainnista. Jonkin ajan kuluttua eräs ystävällinen henkilö kuitenkin osasi opastaa meidät perille.

Saavuimme tummaan, mutta kodikkaaseen ravintolaan ja ruokasali olikin jo tupaten täynnä. Valaistus oli himmeä, mutta samalla lämmin. Meidät ohjattiin pöytäämme ja tarjoilija kysyi ottaisimmeko talon rose samppanjaa tai taittingerin comptes de champagnea. Päädyimme roseeseen. Tosin meille iski heti kateus kun näimme vireisessä pöydässä kaadettavan tuota Taittingrin prestige samppanjaa. Hetken kuluttua huomasin menuista samppanjoiden hinnan ja tajusin comptesinkin maksavan alle 20£ per lasi, joten vaihdoin laadun pikemiten. Vaihdos oli hyvä ja ilta sai arvoisensa alun. Menusta valitsimme 7 ruokalajin maistelumunun viinipakketineen n. 200e hintaan.

Amuse bouche. Rapeassa kuoressa jotain moussea, jota en voi kuollaksenikaan muistaa mitä se sisälsi..Sen muistan, että hyvää se oli ainakin!





Toisena alkupalana oli maa-artisokkaa ja tryffeliä?


Ensimmäinen alkuruoka oli  friteerattuja ostereita, osteri-kampasimpukkatartar, piparjuurta sekä tilliä. Erittäin hyvä ja raikas avaus menulle.

Toisena alkuruokana grillattua makrilliä, savustettua ankeriasta sinapin ja shison kera.

Tämän jälkeen tarjoiltiin yksi ravintolan nimikkoannoksista. Hampshiren buffalojuustokiisseliä grillatulla shalottiliemellä Saint-Nectairen tryffelileivän kera. Tryffelileivät tarjoiltiin havunneulasten päältä ja metsäinen tuoksu täytti ruokapöydän jo annoksen saavuttua. Tämä annos oli mielestäni ehdottomasti illan kärkipäästä ja sitä teki mieli lisää.

Viimeisenä alkuruokana silokampelaa vesikrassin, kukkakaalin sekä katkarapuvoin kera.


Ensimmäinen pääruoka oli porsaanposkea. Poski tarjoiltiin porkkanapyreen ja verimakkaran kanssa.
Toisena pääruokana myös punaista lihaa. Karitsan ulkofilettä sekä lapaa vihreällä tomaattimehulla ja glaseeratulla munakoisolla.
Pre-dessert passionia ja kermaa.
Jälkiruokana ohueksi leikattua viikunaa, vatkattua maitojugurttia, viikunanlehtijäätelöä ja sitrusta.
Pettarit ja espresso.

Ravintolakokemus oli todella loistava ja kokonaisuudesta jäi hyvä maku suuhun. Tosin minulla ainakin painoi vatsassa vielä edellispäivän illallinen Fat Duckissa, joten vatsani oli todella täynnä jo alkuruokien jälkeen. Loistavia viinejä, maukkaita makuja, elämyksiä ja paljon naurua. Suuri kiitos koko ravintolahenkilökunnalle ikimuistoisesta illasta ja tänne on ehdottomasti palattava uudelleen.

The Ledbury
127 Ledbury Road
Notting Hill, London
W11 2AQ

Tel: +44 (0) 7792 9090
email: info@theledbury.cm
http://www.theledbury.com

1 kommentti: