lauantai 25. syyskuuta 2010

Ravintola arvostelussa Kuurna, Helsinki 10.09.2010

Päivä alkoi "mikä viini" messuilla, jotka tänä vuonna järjestettiin ravintola pörssin tiloissa. Paikalla oli sekä uuden että vanhan maailman viinejä melko kattavasti. Maistelulipukkeet maksavat 1€/kpl ja maisteluannosten koko oli 6cl. Viinit maksoivat 1-12 lippua.
Messujen jälkeen lähdimme suunnistamaan kohti kruunuhakaa ja ravintola Kuurnaa. Ravintola ei ihan heti löytynyt ja suosittelenkin osoitteen tarkistusta ennen ravintolaan menoa =D

Astuimme sisään pieneen ja tunnelmalliseen reilun 20 hengen ravintolaan. Ravintolan ruokalista on lyhyt ja ytimekäs. Listalta löytyy kolme alku-, pää- ja jälkiruokaa. Kolme ruokalajia saa edulliseen 35€ hintaan. Keittiön vierestä (samassa tilassa ruokailijoiden kanssa) oli liitutaulu, johon oli viellä lisätty muutama päivittäin vaihtuva annos.

Illallinen alkoi Bourgognelaisella kuohuviinillä ja taivaallisen hyvällä leivällä ja voilla. Alkupaloiksi valitsimme tartarpihvin, carpachion ja tattikeittoa. Lihat olivat todella tuoreita ja sienikeitto täyteläistä. Loistava aloitus!

Pääruoksi miehet ottivat possua, Natalia kalaa ja Laura kasviksia. Ikävä kyllä en kuvista huolimatta muista tarkalleen mitä ruoat olivat, joten jos joku muistaa pistäköön kommenttia niin korjaan asian. Sen verran onneksi muistan ainakin, että punaviini ja ruoat olivat hyviä.

Ennen jälkiruokaa otimme välijuustot listan ulkopuolelta ja niistä on näköjään unohtunut ottaa kuva. Juusto oli juustoa ja hyvää sellaista!

Jälkkäriksi valitsin itse kotimaisista omenoista valmistettuja sorbetteja. Tytöt ottivat päärynää, vaniljajäätelöä sekä suklaakastiketta. Antti valitsi puolukkaa, kauraa ja kinuskia.

Ilta oli koko komeudessaan loistava ja siitä kiitos kuuluu kaikille mukana olijoille. Tämä on ehdottomasti ravintola, johon haluan uudestaan ja pian.

Plussat: Pieni intiimi tunnelma, liitutauluseinät vessassa, lyhyt ja ytimekäs menu, tunnelma, hinta,
Miinukset: Pikkasen hankala löytää, leipä oli niin hyvää että se oli kokoaika loppu

****/*****

2 kommenttia:

  1. Viinimessuillekko se muisti unohtui? :)

    VastaaPoista
  2. En tiiä minne unohtu mut ei kyl Antti eikä Laurakaa muistanu enää mitä syötii =D Ja ku kuvii kattoo nii mehän ollaa kaikki ihan skarppei viel kotii lähettäessäki =D

    VastaaPoista