keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Kotimaista kaviaaria ja hummeria

Kaviaaria ja hummeria
Voikastike
-400g voita
-salottisipuli
-valkosipuli
-vaniljatanko
-1 rkl vettä
-sitruunamehua
 
kuullota silputut sipulit voissa ja kuutioi voi. Lisää vesi ja lämmitä. Lisää voinokareet pikkuhiljaa kokoaika sekoittaen. Raaputa joukkoon vaniljan siemenet ja mausta sitruunamehulla. Pidä kastike n. 50 asteisena.

 
 Hummeri
-n. 500g hummeri
-3,5% suolavettä

keitä hummeria suolavedessä 3 min ja jäähdytä nopeasti ja kuori.  

 
Pastataikina
-1 kanamuna
-2 keltuaista
-n. 2 dl durumjauhoja
-1,5 tl suolaa

Vaivaa aineksista kiinteä pallo ja anna sen vetäytyä hetki kelmussa jääkaapissa ennen käyttöä.

Hummeriraviolit
-6cm levyiseksi levyksi rullattua pastaa
-lihat hummerin saksista sekä jaloista
-ruohosipulia
-suolaa
-creme fraichea
-valkuaisia

täytteeseen sekoita hienonnettu hummerinliha, hienonnettu ruohosipuli sekä pieni määrä ranskan kermaa. Mausta suolalla.
Aseta pastalevy työpöydälle ja asettele lusikalla palloja täytettä levyn päälle ja sivele valkuaisella täytteen ympärys. Aseta toinen pastalevy täytteen päälle ja painele se kiinni toiseen pastalevyyn niin ettei ravioleiden sisään jää ilmaa. Leikkaa muotilla irti. jauhota pinta ja keitä heti tai pakasta myöhempää käyttöä varten.

Maa-artisokkapyre
-0,5kg maa-artisokkia
-keltasipuli
-valkosipuli solo
-kermaa

Kuori ja pilko maa-arsikot sekä sipulit. Kuulota voissa ja lisää kerma. Kiehauta ja anna muhia kypsäksi miedolla lämmöllä. Soseuta ja mausta valkopippurilla.


Annoksen kokoaminen:

Leikkaa hummerin pyrstöt neljään osaan ja lämmitä ne vaniljavoissa. Ripottele päälle ruohosipulia ja viimeistele suolalla. Keitä raviolit suolavedessä n. 3min ja kuivaa ne. Aseta hummerin pyrstö maa-artisokkapyreen päälle ja nosta ravioli lautaselle. Viimeistele annos reilulla lusikalla kaviaaria. Ruokajuomaksi suosittelen voimakas aromista samppanjaa. Me maistelimme annoksen kanssa Armand de brignac gold bruttia joka tuki annosta loistavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti