sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Kesälomalaisen kokkailuja osa 2


Aamu alkaa kesälomalla kahvilla ja herneillä...

...perinteiseen kesäaamiaiseen kuuluu jugurttia, mysliä ja tuoreita marjoja voileivän ja tuoremehun kera. Näillä eväillä jaksaa varmasti lounaaseen asti.

Natalian innoittamana valmistimme Paavolle (kummipojallemme) lapsiystävällistä risottoa suolattomasta kasvisliemestä lohen kera. Ja kyllä sen naamasta näki että risotto hakkasi kaupan valmisruoat kymmenen nolla.

Aina ei tarvitse kokkaamiseen käyttää paljoa aikaa. Esim Deli Delistä ostettusta valmiista pestosta saa loistavan välipalan pienellä vaivalle.


Suklaamousse (8 hlö)

150g kuohukermaa
150g 70% tummaa suklaata
150g kuohukermaa
kourallinen kuivattua laventelia

-Kiehauta 150g kermaa laventelin kanssa.
-Siivilöi kuuma kerma pilkotun suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi.
-Lisää jääkylmä kerma kylmään suklaaseokseen ja jäähdytä jääkaapissa
-vatkaa mousse ennen tarjoilua

Lettutaikina

-0,75dl sokeria
-7,5dl maitoa
-3 kanamunaa
-ripaus ruolaa
-n. 4 dl vehnäjauhoja
 voita paistamiseen

-sekoita ainekset
-lisää jauhoja jos taikina on turvottuaan liian löysää
-paista letut kuumalla pannulla voissa ja tarjoile heti.

Tarjoile itse tehdyn kinuskin ja tuoreiden marjojen kera.
Sahapukista muunneltu kesäkeittiötaso koekäytössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti