lauantai 7. heinäkuuta 2012

Kesälomalaisen kokkailuja osa 1

Onpas taas noloa.. yli kuukausi menty eikä yhtään blogipäivitystä. Viime kuukausina aika on lentänyt lukuisien kokkauskeikkojen siivittämänä ja muutenkin kesälomaan valmistautuessa. Päätin kokeilla tänä lomana pientä ruokapäiväkirjaa ja tässä olisi teille ensimmäinen osio nautittavaksi.
Tarkoitus on antaa teille lukijoille muutamia vinkkejä ja reseptejä helpottamaan teidän kesälomaanne.
 Kesäinen halloumisalaatti on helppo ja nopea valmistaa.
 Halloumisalaatti:
-halloumijuustoa
-salaatinlehtiä
-kurkkua
-tomaattia
-kevätsipulia

Kastike:
-1 rkl hunajaa
-1 tl seesamiöljyä
-1 dl hyvää oliiviöljyä
-suolaa
-pippuria
-sitruunamehua

-Paista halloumit kuumalla pannulla.
-Pese, pilko ja sekoita muut ainekset.
-Sekoita kastike.
-Kokoa annos.
Lohesta on moneksi ja leikkaamalla uudella tavalla lohen saat samalla uutta ilmettä annoksiin.

Omalta kasvimaalta nostettuja retiisejä
 Kevyesti kypsennettyä lohta ja tryffelileipäsiä

-lohta
-vesikrassia
-tomaattia
-saaristolaisleipää
-tryffelitahnaa
-retiisejä
-ruohosipulia

-oliiviöljyä
-suolaa
-pippuria
-sirtuunanmehua

-Öljyä lohet. Paista lohta 3min 150 asteisessa uunissa.
-Leikkaa leivät ohuiksi siivuiksi ja "voitele" tryffelitahnalla. Koristele retiisillä ja ruohosipulilla.
-Asettele ainekset lautaselle ja lusikoi päälle kastiketta.

 
Fenkolirisotto

-2 solo valkosipulia
-1 keltasipuli
-2 isoa fenkolia
-25g voita
-1/4 dl oliiviöljyä
-2 dl risottoriisiä
-1 dl valkoviiniä
-1 l kasvislientä
-1,5 sirtuunan mehu
-50g voita
-30g parmesaania

Päälle:
-tuoretta parmesania
-fenkolin vihreitä tuoreita latvoja
-pippuria

-Pilko sipulit mahdollisimman pieniksi veitsellä.
-Kuullota sipulit voissa (n. 15 min).
-Lisää riisi ja kuullota riisiä hetki kuumalla pannulla.
-Lisää valkoviini. Viinin jälkeen lisää lientä pikkaisen kerrallaan kunnes risotto on melkein kypsää.
-Mausta risotto sitruunanmehulla.
-Ota valmis risotto pois liedeltä ja lisää parmesani sekä voi ja sekoita hyvin.
-Anna risoton levätä hetki ja tarjoile esim. kalan kanssa. Risotto toimii myös sellaisenaan ilman lisuketta kasvisruokana.
 Risoton seuraksi sopii loistavasti esim. vaalea kala ja samppanja tai hapokas valkoviini.
Kesän helpoin jälkiruoka (pannacotta ja marjat) 6hlö

-6 dl kuohukermaa
-0,5dl sokeria
-100g valkoistasuklaata
-vaniljatanko
-3 liivatetta
-tuoreita kotimaisia marjoja
(-minttua tai sitruunamelissaa)

-Kiehauta vaniljan siemenet, kerma ja sokeri.
-Lisää pilkottu valkosuklaa ja liotetut liivatteet.
-Sekoita ja anna jäähtyä aina välillä sekoittaen.
-Kaada annoskulhoihin ja jäähdytä vähintään 2h jääkaapissa tai yön yöli.
-Tarjoile tuoreiden marjojen kera.

2 kommenttia:

  1. Hyvää settiä. Hauskaa ja lämmintä lomaa!! :)

    VastaaPoista
  2. Fenkoli on ihan mun lempparia. Täytyy testata risotto. - Pia

    VastaaPoista