tiistai 18. syyskuuta 2012

Resepti: Kesäkurpitsakeitto katkaravuilla

Kesäkurpitsakeitto katkaravulla
Kesäkurpitsakeitto: (6hlö)

40g voita
2 keskikokoista sipulia
1 iso solo-valkosipuli
700g kuorittua ja kuutioitua kesäkurpitsaa (säästä kuoret emulsioon)
200g täysmaitoa
50g parmesania raastettuna
suolaa ja valkopippuria

-Pilko sipulit ja kuulota ne voissa. 
-Lisää kesäkurpitsa kuutiot ja paista niitä hetken aikaa
-Lisää maito ja hauduta keitto kypsäksi
-Lisää raastettu parmesani 
-Soseuta keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kesäkurpitsan kuori emulsio:

Käytettyjen kesäkurpitsojen kuoret
3/4 dl rypsiöljyä
Suolaa ja pippuria

-Soseuta kuoret ja öljy blenderissä
-Mausta suolalla ja pippurilla
Katkaravut:

Kuorittuja katkarapuja
Suola+pippuri
Oliiviöljy
Hienonnettua salottisipulia
Ruohosipulia

-Sekoita ainekset ja anna niiden maustua hetki viileässä

Lisäksi:

Voissa paahdettuja kauden sieniä.

Annoksen kokoaminen:

-Lusikoi lautasen keskelle lusikallinen emulsiota
-Annostele katkaravut stanssia käyttäen emulsion päälle
-Koristele annos sienillä ja ruohosipulilla
-Kaada keittoa lautaselle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti