sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Resepti: Gin tonic sorbet Napue

Napue Gin tonic valittiin viime vuonna maailman parhaaksi GT ohjeeksi ja sitä mukaillen kehittelin reseptin pohjalta raikkaan ja maistuvan väliraikastajan.

Hyytelö:
200g Fentimans tonic vettä
40g Kyrö Napue Gi
5 liivatelehteä
rosmariininoksa

-Kiehauta vesi sekä rosmariininoksa
-Lisää liotetut liivatteet sekä gin tonic
-Jäähdytä jääkaapissa

GT sorbet:
250g sokeria
250g vettä
200g Fentimans tonic vettä
50g Kyro Napue Gin
100g sitruunanmehua
50g glukoosia
2 liivatelehteä
1 oksa rosmariinia

-Kiehauta vesi, sokeri ja glukoosi
-Lisää liotetut liivatelehdet sekä loput ainekset
-Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään
-Valmista sorbetti jäätelökoneella

Lisäksi:
-Muutama tuore rosmariininlehti
-jäisiä karpaloita

Annoksen kokoaminen:
-raavi haarukalla hyyteö tarjoiluastian pohjalle
-pyöräytä kuumalla lusikalla pallo sorbettia hyytelön päälle
-raasta päälle microplanella muutama jäinen karpalo
-koristele rosmariinilla
-tarjoile heti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti