perjantai 26. maaliskuuta 2010

Blogi aukea!

Muutaman kyselyn perusteella "Mikset pidä blogia?" ajattelin sitten kokeilla kiinnostaako ketään käydä täällä pyörimässä ja saankohan ylipäätänsä yhtään kommenttia...

Innostus viineihin lähti käyntiin vuonna 2005 kun tapasimme kihlattuni kanssa ja valkkaria tuli lipiteltyä silloin tällöin. Laadultaan tosin sellaisia, ettei niitä nykyään pistäisi edes kastikkeeseen mutta jostain on aina aloitettava. Punkku (JP Chenet) tuli mukaan kuvioon vähän myöhemmin ja sen kulutus on kasvanut nousujohteisesti. Tosin viininlaatu on parantunut kulutuksen mukana.

Seuraavana askeleena tutustuimme shamppanjoiden ihmeelliseen maailmaan ja siellä viihdymme edelleenkin. Alkuun intohimo oli maistella kaikkia mahdollisia roseita, mutta nykyään kulutus on ennemminkin peres bruteissa ja juhlina prestige shamppiksissa. Ensimmäinen yhteinen shamppanjamme oli Veuve Clicquot brut New Yorkissa uutenavuotena 2005 ja siitä on nyttemmin tullut talonshamppanja.

Kokkasimme paljon ruokaa kotona ja päätimme tehdä itsemme ja muiden huviksi "opiskelijan keittokirjan", jonka koko suku sai joululahjaksi vuonna 2006. Reseptit oli pääasiassa yksinkertaisia kotiruokia ja kuvat oli normaalisti otettu lattialle asetellulta lautaiselta ja taustalla saattoi näkyä bokserijalkainen kokki. Kirja sai kumminkin hyvää palautetta ja seuraavan kirjan teko alkoi.

Kiinnostus gourmet ruokaa kohtaan kasvoi pikkuhiljaa seuraavien vuosien aikana sitä mukaan, mitä enemmän kävimme ulkona syömässä ja paikat vaihtuivat Amarillosta palace ravintoloiden sekä royal ravintoloiden antimiin. (Kiitos saamiemme diners seteleiden) Pikkuhiljaa myös kotikokkauksen annoskoot alkoivat pienetä silmissä ja raaka-aine valikoima laajentui selvästi.

Koti gourmeista on päässyt nauttimaan niin sukulaiset kuin kaveritkin erillaisissa tapahtumissa esim. synttärijuhlilla ja viinitaistingeissä. Ja palaute on ollut enemmän kuin positiivista.

Blogini on matka gourmeen ihanaan ja makoisaan maailmaan. Toivottavasti viihdytte ja saatte siitä paljon irti!

Chef Panda

4 kommenttia:

  1. eka. Mut korjaa heti toi sun ikäs. Jos mä oon 27 niin sä oot kyl sitte 28v. =)

    VastaaPoista
  2. Loistojuttu tämä blogi! Innolla odottelen uusia reseptejä :D Esittelethän tänne myös jotain pieniä gourmet-herkkuja vieraita varten?

    -Jaana

    VastaaPoista
  3. Hienosti on lähtenyt tämä blogi käyntiin! Kiva on lukea sun edesottamuksia! Tsemppiä!

    VastaaPoista
  4. Kahlasin blogisi läpi tänään ja voi että, kuinka upeita juttuja täällä onkaan! Toivottavasti itselläni on joskus edes hitunen tuota gourmet-taitoa asettelussa ja raaka-aineissa.. Toistaiseksi siis päädyn ihastelemaan kuviasi. Erityisesti nuo pienet kumollaan olevat lasit kiehtovat silmääni. Hassua, että löysin blogisi vasta tänä viikonloppuna.

    Mukavaa syksyä! :)

    VastaaPoista