perjantai 26. maaliskuuta 2010

Perjantai resepti, vko 12


Porsaan kylkeä punaviinikastikkeessa:

Viikonlopun herkkuateria syntyy seuraavista raaka-aineista helposti, eikä sinun tarvitse kykkiä koko päivää keittiössä!

Osta kaupasta:

n. 300g luista porsaan kylkeä per henkilö
1 prk demi-glaze kastikepohjaa
1/2dl punaviinietikkaa
tuoreita yrttejä
2 laakerin lehteä
kokonaisia pippureita
hyvä punaviini (josta raaskit lorauttaa kurkun lisäksi muutaman desin myös kastikkeeseen)
tähtianis (mauste)
salottisipuli
3 valkosipulin kynttä
nokare voita

Mausta kyljet suolalla ja pippurilla ja viillota nahka salmiakkikuvioiseksi ja keitä 1/2h isossa kattilassa. Nosta kyljet vedestä ja siirrä uunivuokaan. Voit halutessasi lisätä viellä hieman suolaa ja pippuria tässä vaiheessa ja aseta liha uuniin 140astetta ja anna kypsyä 1 1/2 -2h jonka jälkeen voit poistaa luut lihasta. Lihan voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin koska se paistetaan ja lämmitetään vielä ennen tarjoilua.

Punaviinikastikkeeseen pilko sipulit pieneen kattilaan ja kuullota ne voissa. Kun sipulit ovat pehmenneet lisää tähtianis, laakerinlehdet, pippurit ja tuoreet yritit ja kaada sekaan punaviinietikka. Keitä kasaan niin että puolet haihtuu ja lorauta sekaan pari desiä viiniä ja annan kiehua muutaman minuutin, jonka jälkeen voit lisätä demi-glazen. Pienennä lämpö ja anna hautua kannen alla n. 1h. Siivilöi kastike ja lisää sinne nokare voita jotta kastike saa kuultavan värin. Suurusta kastike tarvittaessa maizenalla. Muista lisätä lihoista valunut neste kastikkeeseen! Kastike näillä määrillä riittää noin neljälle.

Leikkaa kyljet annoskokoihin ja paista aluksi nahkapuoli rapeaksi pannulla ja tämän jälkeen kääntele lihat niin, että joka puoli saa kauniin ruskean pinnan. Valele lihat punaviinikastikkeella ja tarjoile esimerkiksi vihannesten ja kermaperunoiden kera.

Nautinnollista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti