sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

"Illallinen Kemiössä"

Panda's Gourmet:n oli jälleen aika pakkaa kamat kassiin ja lähteä valmistelemaan illallista tällä kertaa Suomen Floridaan eli Kemiöön. Illan ruokapaikkana toimi vanha navetta ja keittiö sijaitsi itse päärakennuksessa. Rakennuksien välinen etäisyys tuotti omat ongelmansa ja ruokien tarjoilu sekä palvelun nopeus kärsi kovan kohtalon. Illan menu oli kuuden ruokalajin illallinen kesäisistä raaka-aineista.Menu:

-Munakoisoa ja lohta
-Bataattikeittoa ja chorizoa
-Siikaa ja uusia perunoita
-Porsaan ulkofilettä pekonissa, possunkylkeä sekä vihanneksia
-Juustot
-"Pina Colada"
Amuse bouche oli kuningasrapua, granny smith omenaa sekä muikinmätiä. Annos tarjoiltiin omenaisen drinkin kera.
Alkuruoassa oli lohisashimia sekä grillattua munakoisoa
Keitto oli samettisen pehmeää bataattikeittoa johon chorizo toi mukavaa tulisuutta.
Oma suosikkini siikaa ja uusia perunoita toimi viimeisenä alkuruokana ennen pääruokaa.
Pääruokana oli possua kolmessa muodossa. Viljaporsaan ulkofile oli kääritty pekoniin, joka paistettiin rapeksi ja lisäksi oli vielä porsaan kylkeä. Lisukkeina uusia perunoita ja palsternakkaa.
Ennen juustoja raikasteltiin mascarponemoussella ja kotimaisilla marjoilla.
Juustotrioon pääsi Catalonialaista lehmänmaitojuustoa, Portugalialaista vuohenjuustoa sekä V.S.O.P goudaa.
Illan ehdoton suosikki oli kaikkien suosikki "Pina Colada" joka sisälti: ananasgranitea, kookoshyydykettä, sokeroitua ananasta sekä kookosvaahtoa.
Illalliselle osallistui tällä kertaa myös kaksi lasta, jotka hoitivat menun myös kunnialla läpi. Kokemuksena mökki meininki oli hieno tosin haastava. Pitänee ensi kerralla valmistella ruokalajit viellä paremmin etukäteen ja hoitaa yksi henkilö tarjoilemaan niin saadaan ruoat nopeammin pöytään. Jokaisella ruokalajilla oli oma viini ja vieraat olivat tyytyväisiä ruokiin ja viineihin. Illan palautteesta selvisi illan suosikit eli possu sekä jälkiruoka. Kiitos ja kumarrus!

1 kommentti: