maanantai 2. elokuuta 2010

Menu spring, Pakilassa 17.5.2010

Panda's Gourmet:n ensimmäinen tasting järjestettiin isoisäni luonna Pakilassa, jonne hän oli kutsunut kauniina kevätpäivänä kaksi ystävä pariskuntaa nautiskelemaan. Illan teeman oli viinimaistelu. Ilta aloitettiin nostamalla malja ja laseissa oli tilaisuuteen sopivasti kylmää samppanjaa.
Ennen ruokaa maisteltiin kolme alkupaploille valittua valkoviiniä ja ruokailijat saivat kirjoittaa arvostelunsa itselleen muistiin arvostelu lomakkeille. Maistelu oli leikkimielinen eikä yhtä tiettyä voittajaa löytynyt.
Maisteltavat viinit:
Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition 2008, Alsace, France
Riesling Grand Cru Muenchberg 2006, Alsace, France
Morande Gran Reserva Chardonnay 2007, Chile
Menu:
Lohta kolmella tavalla
Salad Naturel
Kukkakaalikeittoa ja kuhaa
Karitsan kyljyksiä selleriä ja porkkanaa
Juusto duo'
Limejuustokakku mustikoilla
Maistelun jälkeen aloitettiin itse ruokailu ja kullekkin ruokalajille valittu viini maisteltiin nyt ruoan kera ja viinit arvosteltiin myös ruokaan sopivuuden perusteella. Ennen ensimmäistä virallista ruokaa tarjoilin etanarisottoa ja parmesaania.
Lohi trio koostui lohimoussesta, lohisashimista mädillä ja lohinigiristä.
Seuraavaksi oli Salad Naturel, joka sisälsi, sieniä, munakoisoa, parsaa, hanhenmaksaa ja kaiken kruunasi mustat tryffelit.
Ennen pääruokaa maisteltiin viellä kevyesti paistettua kuhaa kukkakaalikeitolla ja parmesanlastuilla.
Pääruoka oli ruokailijoiden kohokohta ja saikin loistavan arvostelun. Mureita karitsan kyljyksiä vihanneksilla onnistui täydellisesti.
Ennen jälkiruokaa tarjosin Gryeriä selä roquefortia viinirypäleiden sekä aprikoosihillon kera.
Raskaiden juustojen jälkeen makupaletti raikastettiin vielä vihreäteegranitella.
Jälkiruoaksi oli Limejuustokakkua itsekerätyillä metsämustikoilla koristeltuna.
Menu onnistui mutkattomasti ja ruokalajit saapuivat pöytään kohtalaisella vauhdilla. Petrattavaa tietysti on aina. Kahdella hengellä ruoan valmistamisessa ja tarjoilussa viinejä unohtamatta saattaa tulla joskus kiire. Onneksi sää suosi ruokailijoita ja ilta oli kaikkien mielestä onnistunut. Tällöin on kokin helppo hymyillä ja jatkaa eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti