maanantai 31. tammikuuta 2011

Menu "Christmas present 2010" 29 ja 30.1.2011

Oli jälleen aika pakata keittiötarvikkeet kasseihin ja lähteä valmistamaan sukulaisille ihastuttavia illallisia. Isoisäni halusi antaa muutamalle sukulaiselle joululahjaksi illalliset, jotka minä sain kunnian valmistaa. Tehtävää helpotti se, että sain sovittua päivät samalle viikonlopulle ja selvisin yksillä misaamisilla. Misalista oli pitkä ja onneksi Ville suostui tulemaan auttamaan minua perjantaina.

Menun valmistelut alkoivat jo muutamia viikkoja sitten lihojen tilaamisella Reinin lihasta. Päätin tällä kertaa olla fiksu ja tilasinkin kerralla vähän enemmän lihoja: 2kg vasikan poskia, 2kg iberico possun poskia, 1,5kg karitsan lapaa sekä 1 kg karitsan niskaa. Näin ei tarvitse olla koko aika tilaamassa, jos päättää järjestää yllättäviä dinnereitä kaveriporukalle.Torstaina kävin ostamassa perustarvikkeet kaupasta ja perjantaina juoksimme läpi tukut, kauppahallit ja muut pikkukaupat. Pääsimme aloittamaan valmistelut kahden aikaan ja esivalmistelut olivat valmiina kahdentoista aikaan yöllä. Pakko myöntää että hyvin valmisteltu on puoliksi tehty (ja tässä tapauksessa sanoisin 90% tehty).

Lauantaina olimme sopineet illallisen alkavaksi kello kuusi ja saavuimme paikanpäälle kaksi tuntia etuajassa. Purin kassit ja asettelin kaiken valmiiksi esille ja jäi siinä puolisen tuntia aikaa löhöillä sohvallakin ennen kuin vieraat saapuivat.
Illallinen alkoi totuttuun tyyliin lasillisella samppanjaa, joka oli tälläkertaa Drappierin täysin sokeriton samppanja. Samppanjan kaverina amuse bouchena chorizosalaattia ja paprikavaahtoa.
Ensimmäinen alkuruoka oli paistettua kuhaa ja kukkakaali-"couscous" pinaattivaahdolla ja persilja-aiolilla.
Toisena alkuruokana oli tryffelirisottoa herkkutattikastikkeella.Pääruokana oli ylikypsennettyä vasikanposkea keltajuuripedillä valkosipuliperunamuusin kera. Kastikkeena tuttu ja turvallinen punaviinikastike.Ennen jälkiruokaa ja juustoa raikasteltiin mangojäätelöllä ja samppanjalla.
Juustona oli "brie & beetroot" eli brietä ja punajuurta.Illallisen kruunasi valkosuklaa pannacotta, suklaakakku ja vadelmajäätelö.
Lauantai-illan kattaus:Sunnuntai-illan kattaus:
Pakko myöntää että menut menivät ehkä vähän liiankin helposti hyvien esivalmistelujen johdosta. Lauantaina huomasin pääruoan aikaan että vieraat olivat syöneet vasta reilun tunnin ja minun oli pakko hidastaa vauhtia, jottei menu loppuisi liian nopeasti. Annoksista tuli pelkkää positiivista palautetta ja sekös kokkia hymyilyttää. Suurkiitos vielä Villelle, lauantaista Natalialle (hienosti tarjoiltu) ja sunnuntaista Matiakselle (kokkaaminen/valokuvaaminen/tarjoilu)!!
Kokki kiittää ja kumartaa ja muistuttaa kaikkia seuraamaan koitoksiani Suomen MasterChef-ohjelmassa nelosella tiistaisin klo 20.00.

2 kommenttia:

  1. Oli niin hyvää että tippa tulee linssiin, kun kuvia katselee! Ihania, raikkaita makuelämyksiä, annokset kuin taideteoksia ja kaunis tarjoilija :)

    VastaaPoista
  2. Ihana joululahjaidea ja näyttää kyllä todella maukkaalta! Olin bongaavinani uudet veitsetkin...? :) :)

    VastaaPoista