maanantai 24. tammikuuta 2011

Viikon 3 resepti: Etanarisotto

Viikon reseptinä tällä kertaa on yksinkertainen ja erinomainen etanarisotto.

ainekset:

etanoita
risottoriisiä
valkoviiniä
persiljaa
valkosipulia
salottisipulia
voita
oliiviöljyä
kanalientä
suolaa, pippuria
parmesaania

Liota etanat kylmässä vedessä. Sekoita keskenään 2 pilkottua valkosipulia ja noin 100g voita. Hienonna sekaan muuta ruokalusikallinen persiljaa ja mausta suolalla. Asettele etanat etanapannuun ja täytä kolot voimassalla. Raasta päälle parmesaania ja paista uunissa grillivastuksen alla 200 asteessa reilu 10 minuuttia kunnes parmesaani on kauniin ruskea.

Pilko valkosipulinkynsi sekä kaksi salottisipulia mahdollisimman pieneksi ja kuullota niitä n. 15 minuuttia miedolla lämmöllä ruokalusikallisessa oliiviöljyä ja nokareessa voita. Poista sipulit pannulta ja säädä liesi täysille ja paahda riisiä (1-2 kourallista per nenä) muutaman minuutin ajan. Lisää sipulit ja possauta n. 1dl viiniä. Lisää lämmintä kanalientä kauhallinen kerrallaan ja sekoita koko ajan. Keitä riisi al denteksi ja lisää kunnon nokare voita ja reilu desi raastettua parmesaania. Mausta hienonnetulla persiljalla, suolalla ja pippurilla ja tarjoile etanoiden kera.

Ja kun kerran on päässyt kirjoittamisen makuun niin pistetään tähän samaan vielä muutama ruokakuva viime viikolta.

Tiistaina 18.1.2011 alkoi vihdoinkin pitkään odotettu Master Chef Suomi, josta tarkkasilmäinen saattaa allekirjoittaneenkin löytää =D Ensimmäisen jakson kunniaksi tarjoilin pienet alkupalat ennen illan jaksoa. Tarjolla oli alkuun etanarisottoa. Toisena alkuruokana 40-asteista lohta ja kukkakaalikuskusia. Pääruokana possun sisäfilettä, polentaa ja herneitä ja jälkiruokana omenapiirakkaa kanelijäätelöllä.
Viikonloppuna herkuttelin kotona Natalian kanssa äyriäissalaattia ja kyyhkystä selleripyreellä.
Kampasimpukkaa, kalliokampelaa, tiikeriravunpyrtöä ja salaattia keltajuuripedillä

1 kommentti:

  1. Kiitos Teemu ihanista ruoista, ruoka oli ihan parasta niinkuin seurakin. Ja mahtavaa seurata ohjelmaa <3 <3 <3

    VastaaPoista