maanantai 28. maaliskuuta 2011

Sunnuntai illallinen 27.3.2011

Kerkesin tuskin hengähtää lauantaisten polttareiden jälkeen kun oli taas aika kokkailun...yöllä kotiin saavuttuani väänsin macaron-leivokset ja pistin kartsanniskan uuniin hautumaan yön yli.
MasterChef ohjelmassahan meillä oli yksi tehtävä, jossa saimme valmistaa annoksen silakoista ja silloinkin annokseni oli "silliä" (silakoita) ja tilliä. Noh nyt päätin kotioloissa valmistaa annokset uudelleen ajatuksela ja savustin ensimmäistä kertaa kotona savustuspussilla ja mielestäni lopputulos oli varsin hyvä amatöörille. Silakoiden kaveriksi leivoin itse tillinäkkileipää ja friteerasin vähän perunaa.
eli alkuun silakoita ja tilliä (tillimajoneesi, tillilumi, tillinäkkäri, perunaa ja savusilakkamousse ja paistettu silakka.
Pääruokana karitsanniskaa ja perus lisäkkeet + tryffeliperunavaahto. Pitäisiköhän ensi kerralla yrittää jotain muuta??
Jälkiruokana lakua ja sirtuunaa (lakugeeli, lakujätski, lemon curd, sirtuunapiiras ja sitruuna-laku täytteinen macaron-leivos. Tämä oli ensimmäinen kokeiluni käyttää lakua ruoan valmistukseen ja palautteen mukaan kannattaa kokeilla jatkossakin. Varsin mukava pläjäys hapanta ja makeaa NAM!

4 kommenttia:

  1. Taidan olla ainoa joka kommentoi blogia...
    En voi kuitenkaan olla kertomatta, että tämä sunnuntai illallinen oli niin mielettömän hyvä ettei ole sanoja makujen kuvaamiseen...

    VastaaPoista
  2. Mä kommentoisin toki myös - että onpas todella ihanaa päästä maistamaan tuota karitsanniskaa lauantaina ! Olen myös muuttanut mieleni jälkiruuan suhteen -siis sen jonka itse teen - taidan tehdäkin piiraan/paistoksen jossa on ricottajuustoa, vanilijaisia päärynöitä ja lemoncurdia kermalla ...

    VastaaPoista
  3. Löysin tän blogin ihan vahingossa ja täytyy sanoa, että näyttää pirun hyvältä! Annoksissa ja menuissa on hienoja ideoita.

    Toi tillilumi näyttää erityisen mageelta, voisitko vähän valottaa miten se on tehty? Oon jotain samankaltaista ajatellut / halunnut tehdä, mutta en oo hiffannu miten toi tehdään.

    VastaaPoista
  4. tillilumi on tilliöljyllä (tilliä ja rypsiöljy sekoitettu blenderissä) maustettua tapioka maltodextriniä. Esim texturas sarjasta löytyy Malto tuotteena.

    VastaaPoista