sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Pikkujouluillallinen teatterimuseossa 2.3.2012

Me tanssimme häissämme kyseisessä tilassa. Tänään juhlasali toimi ruokasalina.
Meillä oli omat häät viime syksynä Kaapelitehtaalla Teatterimuseossa. Eräs tuttuni soitti minulle joitakin viikkoja sitten ja kysyi jos menisin kokkaamaan heidän firman pikkujouluihin, jotka järjestettäisiin kyseisessä tilassa. Tila oli muuten täydellinen juhlien järjestämiseen, mutta ainoana miinuksena tilassa ei ole kunnon keittiötä. Tilassa ei muutenkaan pysty kunnolla kokkaamaan edes vuokratuilla laitteilla, koska museon hälytinjärjestelmät ovat hyvin herkkiä tulelle, savulle ja vesihöyrylle. Meidän häissä ongelma ratkaistiin sillä, että ruoat valmistettiin muissa tiloissa ja tuotiin paikanpäälle lämpölaatikoissa. 
Uuni, siirrettävä induktio ja kaksi vesihaudetta. Näillä valmitettiin 7 ruokalajin illallinen ilman keittiötä.
Menu piti suunnitella olosuhteet huomioiden. Ehdotin kahta kylmää alkuruokaa, keittoa, ylikypsää lihaa ja jälkiruokaa. Näin minun ei tarvitsisi kuin lämmittää keitto, pääruoan lisukkeet sekä pitää liha lämpimänä vesihauteessa. Menu hyväksyttiin ja kokkaus päikan päällä onnistuikin loistavasti. 
Tillien nyppiminen on vaativaa hommaa
Menu:

Kurpitsavanukas, majoneesia ja katkarapua
Vatkattua sitruunasmetanaa ja lohta
Pinaattia ja tartaria
Mustajuurikeitto & mustekala
Ylikypsää Iberico possunposkea ja punajuurta
Vanijakreemiä ja sokerikeksiä
"Suklaametsä" 

Ylikypsät posket ja lihaton versio sitruunakanaa.
Kerrankin meillä oli kunnolla tilaa levittää lautaset jne..
Kasvisvaihtoehto tartarille. Paistettua munakoisoa, pinaattia ja keltuaista.

Punajuuripyre, paahdetut punajuuret, palsternakkaa ja ylikypsää poskea.

Väliraikastajana vaniljakreemiä ja sokerikeksi

Laktoositon vaihtoehto jälkiruoaksi: Vaniljapanna cottaa, passionia sekä marjoja

Vadelmageeliä suklaan ja mascarponemoussen sekaan...

"Suklaametsä"

Kovan kokkailun jälkeen maistuu lasillinen viiniä!
Pienistä peloista huolimatta tilaa kohtaan ilta oli menestys ja ruoka sai osakseen paljon kiitosta. Illallistajat siirtyivät ruokailusta suoraan the Soundsin keikalle kaapelilla ja me keräsimme pikaisesti kamat kasaan ja jatkoimme iltaa myös omalta osaltamme keikalla.

*******************************************************************************

I had a catering gig last weekend. Location was Teatterimuseo (Theater Museum), where we actually had our wedding reception half a year ago. The place is an active museum and is a fantastic location. The only minus is that it doesn't have a proper kitchen. This shouldn't be such a big problem in most cases as a portable oven and stove can be arranged. The thing is that the fire alarms are so sensitive there that nothing could be cooked on the spot. Therefore, location dictated the menu:


Pumpkin pudding, mayo and shrimp
Whipped sour cream and salmon
Spinach and tartar
Burdock soup and calamari
Overcooked iberico pork cheek and beetroot
Vanilla creme and biscuit
"chocolate forest"

2 kommenttia:

  1. Hyvän näköistä settiä taas! :)

    VastaaPoista
  2. Ja hyvän makuista. Erittäin herkullinen kokonaisuus joka myös tyylillä tarjoiltiin.

    Terveisin,

    Tero

    VastaaPoista