lauantai 3. maaliskuuta 2012

Viiniarvostelu: Champagne Fleury Fleur de I'Europe Brut

Minulla on jo pidempään pyörinyt päässä idea, että pitäisi joskus kirjoitella maistelemistani viineistä. Tässä on nyt ensimmäinen viinipäivitys.

Keväisen ja aurinkoisen päivän kunniaksi kävimme aamulla kävelemässä ulkona ja päätimme tehdä blinejä illaksi viinilehden reseptin innoittamana. Blineille mielestäni paras juoma on samppanja tai kuohuviini. Ajattelimme pihistellä ja ottaa tällä kertaa kuoharin, kunnes muistin monen kehuneen alkon uutuutta Fleury Fleur de I'Europe brut samppanjaa. Kyseinen samppanja on vielä onnellinen luomu, joten tästä Natalialta heruu lisäpisteitä.

Kyseisessä samppanjassa on käytetty 90% pinot noiria ja 10% chardonnayta. Pinot noiria on kypsytetty tammisammioissa kun taas chardonnayta 200 litran tammitynnyreissä. Tämä tammen käyttö maistuukin selvästi viinissä.

VÄRIltään viini on kauniin kellertävä ja runsaskuplainen.

TUOKSU lupailee hyvää. Voimakas tammi, briossi ja voinen tuoksu on herkullinen ja houkutteleva.

MAKU on sitruksinen ja omenainen. Maultaan voimas viini kestää myös ruokaa ja toimi erittäin hyvin muikunmätiblinien kera.


Mielestäni kyseessä on oikein kelpo viini, joka tosin vaattii pientä purtavaa kaverikseen. Mutta aurinkoisena kevätpäivänä esim. piknikillä täydellinen valinta. 90 pistettä.
Ostin tänään myös uuden blinipannun ja pannun käyttöönotto olikin aika mielenkiintoinen, koska pannulla piti keittää perunankuoria 15min ajan ennen ensimmäistä öljyämistä ja käyttöä =D Viinilehden resepti osoittautui oikein hyväksi ja toimivaksi, joten pitää pistää se ylos.

Aurinkoista kevättä kaikille lukijoille!

Today was a beautiful, sunny day. A perfect day for a long walk and blini. My drink of choice for blini is either champagne and on a rainy day, sparkling wine. A new aquantance was Fleury Fleur de I'Europe brut champagne. The champagne is a beautiful yellow colour and full-bodied. The aroma is oak, brioche and butter. The flavour is citrus and apple. The flavoursome wine is perfect to have throughout the meal. It is a great accompaniment to blini with vendace roe. I fully agree with someone who said that if people outside of Finland would know just how good vendance roe is, its price would rocket high, near to the prices of caviar. But shush, don't spread it on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti