sunnuntai 5. elokuuta 2012

Italian sukulaiset kylässä

Olemme pian asuneet vuoden nykyisessä asunnossamme ja läheskään kaikki ystävämme eivät ole saaneet kutsua. Tällä kertaa päätimme kutsua Suomessa vierailevat Italian sukulaiseni sekä enoni ja hänen vaimonsa kyläilemään. Luvassa olisi hyvää seuraa, ruokaa ja ehkä vähän viiniäkin.

Mukava ilta alkaa tietysi samppanjalla. Tällä kertaa merkkinä oli yksi omista suosikeistani Louis Roedererin brut. Kerrassaan loistavaa juomaa!

Ensimmäisen annoksen komponentit valmiina aseteltaviksi. Lautaselle on tulossa esimerkiksi omalta palstalta kerättyjä keltaisia retiisejä, herneitä sekä kukkasia.

Äidin pihalta poimittuja krasseja. Krassissa on mukava, hieman kirpeä sinappinen maku ja sopii milestäni salaattien lisäksi hyvin esim. lohen kaveriksi.

Valmis alkupala: lohi confit, lohipastramia, hernepyrettä sekä krassia.
Seuraavaan annokseen tulee itse kasvatettuja krasseja. Kasvatus on todella helppoa ja nopeaa ja tuo kivan lisän annokseen. 
Maa-artisokkakeittoa ja rapeita sipsejä
 
Oman maan punajuuria odotellessa oli tyydyttävä Hakaniemen torilta noudettuihin kotimaisiin punajuuriin.

Pääruoaksi tarjoilin Kyyhkysen ylikypsää koipea sekä paistettua rintaa. Lisukkeina selleriä, porkkanaa sekä punajuurta.
Ainakin vieraat näyttivät tyytyväisilta pääruoan nähtyään. Tosin luulen että myös Italialaisilla viineillä oli osuus asiaan.
Pääruoan jälkeen raikasteltiin. Ensimmäinen jälkiruoka: lakritsipannacottaa, sokeroitua fenkolia ja fenkolilunta. Omat fenkolini ovat ikävä kyllä vielä sen verran pieniä, että ainoastaan lumi oli tehty oman maan tuotteista. Tämä annos sai ehkä eniten kehuja koko iltana. Lakritsi ja fenkoli toimivat loistavasti yhdessä eikä mikään maku ollut ylitse ampuva.
Mikä sopisi kesäiseen menuun paremmin kuin marjakimara? Kaikki marjat olivat tietysti itse poimittuja. Tosin mustikat oli vaimoni äidin keräämiä, joten suuri kiitos niistä. Marja financier, vaniljajäätelö ja marjakimara.
Espressot porisemaan ja pettareiksi tyrnimarmelaadeja, pistaasisuklaata, mantelikakkua vadelmalla ja pistaasilla, suomalaista (oikeaa!) suklaata ja Avernaa.
 Pientä pohdiskelua ateriasta punaviinin voimin...
 Suuri kiitos vieraille ja rakkaalle vaimolle mukavasta illasta. Tämä pitänee ottaa joskus uudelleen?

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä taas kaikki niin pirun hyvältä!!! Millois mulle tulee seuraava kutsu? Ei oo vähään aikaa ollut kaveri illallisia :)

    VastaaPoista
  2. Kutsua odotellaan edelleen...

    VastaaPoista