Rento viikonloppu saaressa hyvässä seurassa! Kiitos kaikille mukana olleille.
Hyvä ruoka on elämys, jonka täydentää hyvä viini ja ennen kaikkea loistava seura. Tässä blogissa pääosassa on laittamani ruoka, mutta huomioon pääsevät myös viinit, ravintolat, ihmiset ja kaikki muu hyvään elämään liittyvää.
maanantai 30. toukokuuta 2011
Kesäkauden avajaiset mökillä
Tänä vuonna mökkikausi starttasi normaalia aikaisemmin ja viime viikonloppuna vietimme enon ja hänen vaimonsa mökillä kesäkauden avajaisia.
Vaikka sää ei ollutkaan mitä parhain viikonloppuna saimme kumminkin nauttia illallisen ulkona auringonpaisteessa lauantai-iltana. Alkuun meillä oli jo perinteeksi muodostuneita mätileipiä (mäditön vaihtoehto tomaattai ja yrttejä). Kesää juhlitaan aina tietysti samppanjalla ja tällä kertaa mätileivät huuhtoi alas Billecart-Salmonin brut reserve.
Ensimmäinen alkuruoka kuhaa, parsaa ja yrttihollandaise.
Keittona parmesaani-kukkakaalikeittoa ja rapeaa pekonia.
Pääruoaksi ei niin fine diningia, mutta silti hyvää karitsan sisäfilettä, varhaisperunoita sekä salaattia. Pääruoan ehkä paras osuus oli silti Aalto viini vuosikertaa 2006. Joka ihastutti pehmeällä ja täyteläisellä maulla ja sopi täydellisesti karitsan kaveriksi.
Ennen ruokailua nautimme pienet välipalat eli kylmäsavulohileivät ja jälkkärinä oli kaupan jäätelöä joten siitä ei kuvia sen enempää ;)
Rento viikonloppu saaressa hyvässä seurassa! Kiitos kaikille mukana olleille.
Rento viikonloppu saaressa hyvässä seurassa! Kiitos kaikille mukana olleille.
Tunnisteet:
billecart-salmon,
hollandaise,
karitsa,
kuha,
kukkakaalikeitto,
mäti,
mökki,
parsa,
pekoni
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti