maanantai 16. toukokuuta 2011

Perjantairesepti Kevätkääryleet 20.5.2011

Jos viikonlopun kauppalista on vielä tekemättä ja haluat herkutella viikonlopun kunniaksi kevätkääryleillä niin lisää nämä tuotteet kauppalistaasi:

Filotaikinaa (löytyy pakasteesta leivinpaperirullan näköisestä pakkauksesta)
Katkarapuja n. 200g (itsekuoritut parempia)
Tiikerirapuja n. 6 kpl (raakoja)
valkosipulia
muutama porkkana
palanen inkivääriä
bambunversoja kourallinen
kiinankaali
1/2 chili
kevätsipulia
kalakastiketta
soijaa
suolaa ja pippuria
keltuainen

Kuori tiikeriravun pyrstöt ja paista kypsiksi öljyssä pienennetyn valkosipulin kera. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada ylimääräinen öjly pois ja yhdistä katkarapujen kanssa. Leikkaa inkivääristä, bambusta, kiinankaalista, chilistä sekä porkkanasta julianneja ja paista ne pannulla öljyn, soijan ja kalakastikkeen kera taipuisiksi. Yhdistä ravut, juliannet sekä silputtu kevätsipuli ja sekoita hyvin. Leikkaa filotaikinasta sopivia paloja ja asettele reilu kasa täytettä toiseen päähän. Rullaa tiukasti kiinni ja kiinnitä taikina keltuaisella. (Rulliin ei saa päästä öljyä sisään friteerauksen aikana). Lämmitä öljy 160 asteiseksi ja friteeraa rullia kunnes kauniin värisiä. Tarjoile korianterin sekä hapanimeläkastikkeen kera.

Pakko tässä samalla vielä mainita siitä, että kävin elämäni ekaa kertaa keräämässä nokkosia ruoanlaittoa varten ja lähiviikkoina meinaan testata mitä niistä saa aikaiseksi. Niistä kokeiluista lisää sitten tulevissa kirjoituksissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti