sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Illallinen kummitädille 7.4.2011

Siitä on varmaan vierähtänyt jo lähemmäs vuosi kun ensimmäisen kerran oli puhetta kummitätini kanssa illallisesta, jonka järjestäisin heille ja heidän ystävilleen. Nyt saimme vihdoinkin sovittua päivän lukkoon. Tarjolla tulisi olemaan kuuden ruokalajin illallis kokonaisuus viineillä höystettynä.
Esivalmistelut alkoivat luonnollisesti jo hyvissä ajoin ja pääruokaan menevä ankankoipi confit on levännyt pakkasessa jo lähemmäs kuukauden ajan. Minulle sattui juuri sopivasti duunin kautta kalastusreissu torstaille, joten toivottavasti illallisella tarjotaan itse saalistettua kalaa. Tulihan niitä kirjolohia viisi kappaletta, joten kalat fileiksi ja jääkaappiin odottamaan illallista. Perjantai oli varattu misapäiväksi, jolloin esimaistelimme lohen sushin muodossa ja olihan se hyvää. Kyytipoikana Bourgognelaista valkoviiniä vuodelta 1992. Pakko myöntää, että hintalaatu suhde oli enemmän kuin kohdillaan tässä pikkasen yli kympin viinissä =D (tosin saimme siitä vielä pienen alen, koska pullo oli myyjän viimeinen)
Lauantai aamupäivällä misat oli kunnossa ja enään oli jäljellä tavaroiden pakkaus ja ketunleipien keräys lähimetsästä. Myös ihana pikku orava oli huomannut asunnosta leivailevat tuoksut ja olisi halunnut tulla sisälle maistelemaan. Kyllä sitä ruokaa ja tavaraa aina tulee mukaan...
Menu alkoi tietysti keittiöntervehdyksellä, joka oli tällä kertaa herneitä ja katkarapua.
Ensimmäinen alkuruoka 63-asteista keltuaista, lohta, tilliä ja parsaa
Itseleivotun foccaccia kanssa tarjottiin itsevaahdotettua sekä normaalia voita. Kuten arvata saattaa itsevalmistettu voi vietiin käsistä!
Toinen alkuruoka oli ankanmaksaa, ankanrasvassa paistettua briossia ja vuononkaalisalaattia sekä viikunahilloketta.
Ennen pääruokaa tarjosimme vielä paistettua siikaa ja kukkakaalikeittoa (keitto kaadettiin annoksiin vasta pöydässä. Siksi keitto puuttuu kuvasta)
Pääruokana oli ankankoipi confit terriiniä, ankanrintaa, tryffeliperunavaahtoa ja kurpitsapyrettä. Kastikkeena perinteinen rosmariini-punaviinikastike.
Ennen virallisia jälkiruokia raikasteltii Noman innnoittamana hiirenkorvilla, joista olin vääntänyt tälläkertaa granitea.
Juusto (La tur, Italiasta) tarjoiltiin punajuuren sekä hujana kastikkeen kera.
Jälkiruokana jo klassinen suklaata ja vedelmaa. Tälläkertaa uutena twistinä mukana kinuskia ja macaron-leivos.
Ilta meni oikein mukavasti ja vierailta tuli pelkkää positiivista palautetta. Vieraat eivät osanneet valita suosikki annostaan, mutta kukkakaalikeittoa ja siika, granite sekä juusto saivat erittäin hyvät palautteen. Myös menun ehjää kokonaisuutta alusta loppuun kehuttiin viinivalintoja unohtamatta. Iso kiitos Villelle suuresta panoksesta tälläkin kertaa ja ensi kerralla sitten uudet kujeet =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti