maanantai 19. joulukuuta 2011

Päivän resepti Punajuuririsotto



Punajuuririsotto

4 isoa punajuurta
2 keltasipulia
2 valkosipulia solo
2,5dl risottoriisiä
1l kanalientä
1dl valkoviiniä
voita
suolaa, mustapippuria
50g parmesania

Höyrytä kuoritut ja pilkotut punajuuret kypsiksi. Tee 1,5 punajuuresta pieniä kuutioita ja soseuta loput blendesissä. Hienonna sipulit ja kuulota ne voissa. Lisää riisi ja kuulota. Possauta valkoviinillä ja lisää kanalientä kauhakerralla ja keitä riisi kypsäksi. Kun riisi on melkein kypsää lisää punajuuri kuutiot sekä sose ja keitä riisi kypsäksi. Lisää iso nokare voita ja raastettu parmesani. Anna tekeytyä muutama minuutti ilman lämpöä.

Tillivaahto

1/2 punttia tilliä
1dl luonnonjugurttia
200g kermaviiliä
suolaa
sitruunamehua

aja blendessissä jugurtti ja tilli tasaiseksi. Mausta suolalla ja sitruunalla ja siivilöi. Vatkaa sekaan kermaviili ja pistä sifoniin. Lisää yksi patruuna kaasua ja sekoita hyvin.


Nieriä

Nieriäfile
suolaa
sitruunaa
voita

leikkaa nypitty nieriä annospaloiksi ja paista nahkapuoli rapeaksi voivaahdossa. Mausta suolalla ja pippurilla ja viimeistele uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti