sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Pikkujoulut 2011 / A21 dining

Meillä oli vaimoni kanssa pienimuotoiset pikkujoulut eilen ja ilta alkoi piparitaikinan teolle tätä päivää varten. Sitten söimme pienen lounaan ennen kuin lähdimme kaupunkia kohti.
Muikunmätileipiä, katkarapua ja salaattia
 Piparkakkutaikina
 Natalia sai pikkujoululahjaksi uuden lasikuvun leivonnaisia varten =D
 Santsilautanen
 A21 diningissa nautittiin alkumalja "nuotion" ääressä.
 Aperitiivin kanssa tarjoiltiin peruna"rapu"kakkuja
 Keittiön tervehdys olikin baarin tervehdys, jossa viiden marjan coctail. Pohjalla molekyyli pallero ja päällä sitrusvaahtoa.
 Odottelevin mielin odottamassa menun alkua.
 Menu oli makumatka metsään. Ensimmäinen etappi oli niitty, joka koostui sitrusvanukkaasta sekä mallasleipärouheesta. Oikein maukas ja raikas aloitus.
 Seuraavaksi suuntasimme järvelle, jossa tarjottiin kirkastettua simpukkalientä, pikkelikurkkua, siikaa ja tilliä. Myös tämäkin annos lupasi hyvää loppumenulle.
 Purossa nautittiin pehmeäkuorisesta ravusta, tomaatista sekä tyrnistä. Puron solinaa kuvasti rapukastike. Pehmeäkuorinen rapu ei kuitenkaan valitettavasti päässyt lähellekkään Farangin rapua eikä annoksen muutkaan komponentit olleet mitenkään ihmeellisiä.
 Koivikossa lautanen oli maalattu kuvastamaan koivua maa-artisokkapyreellä sekä mustilla torvasienillä. Niiden lisäksi annoksessa oli maa-artisokka sipsejä sekä kevyesti koivulla savustettua kuhaa.
 Tämän jälkeen makupaletti raikastettiin koivugranitella, joka mielestäni kumminkin maistui enemmän omenalta kuin koivulta...
 Ennen pääruokaa sienimetsää havainnollistettiin ohratolla sekä paistetuilla sienillä.

Pääruoasta jäi kuva jostain syystä ottamatta. Pääruokana oli villisian ylikypsää niskaa sekä villisikakäristystä. Lisäkkeenä tarjoiltiin tattaria, joka jakoi mielipiteitä =D Lihan mureus ei myöskään yltänyt odotusten tasolle.
 Ensimmäinen jälkiruoka nautittiin pellolla. Peltoa kuvasti kauravankas, kaurakeksicrumblea ja punaherukka jäätelöä.
 Illan viimeinen annos oli minun koko illan suosikki. Marjamaalla nautimme lakritsinjuurella maustetusta vaniljakreemistä, tuoreista marjoita, poltetusta valkosuklaasta sekä mesimarjasorbetista.
Kahvin kanssa tarjoiltiin vielä vaahtokarkkeja, vadelmamarmelaadia sekä suklaatryffeleitä.

Ruoka oli kokonaisuudessaan oikein hyvää ja viinitkin sopi hyvin annoksiin. Tosin annoin ravintolassakin palautetta mielestäni erittäin pienistä viiniannoksista. Maistelimme myös puolikkaan drinkki menun joka oli oikein raikas ja hyvänmakuinen. Kaikenkaikkiaan mukava ilta ja ainoat miinukset tulee pitkistä odotteluista ja niistä viiniannoksista...plussaa ruoasta, tarinasta, miljööstä ja drinkeistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti