perjantai 17. helmikuuta 2012

Perjantai sapuskaa


Kalle tuli eilen Pietarista duunireissusta ja soitteli mitä meinataan illalla tehdä. Eipä meillä mitään ihmeellistä ollut joten tervetuloa vain.  Kiva että meillä on kavereita, ketkä ilmottautuu itse vierailuille. Noh, täytyyhän silloin jotain herkkuja tehdä kun vieraita saapuu. Laitoin kesäkurpitsarisottoa ja testasin uutta jälkkäri-ideaa, jonka olin kehitellyt mielessä alkuviikosta.
 
Friteerattuja kesäkurpitsoja risottoa varten

Kesäkurpitsarisottoa, pekonia ja fetaa. Taustalla Villen toivomuksesta tzatsikia ala Natalia ja foccaciaa. Risoton kanssa juotiin Trimbach:in Pinot Gris. Oli aivan loistava valinta, kaikki tykkäsivät!

Kallen lisäksi iltavieraisiin liittyivät Annina ja Ville. Annina oli paras testimaistaja uudelle jälkkärille, sillä kukaan ei ole ikinä ollut niin innoissaan laittamistani jälkkäreistä kuin Annina tänään. Tai sitten tämä oli vaan yksinkertaisesti parhaimpia tekemiäni jälkkäreitä hänen mielestään, sillä onhan Annina maistanut vuosien mittaan aika montaa. Anninan omien sanojensa mukaan annos oli ’’ooooaaaaah, mmmm, uuuh, nam’’.
 Uutuusjälkkärinä prässättyä suklaakakkua, espressomoussea ja baileysjäätelöä.
Jäätelöstä lähtee...

Ai niin, ja meidän huushollissa on kuulemma suoritettu 100 tiskikonepesua vajaan neljän kuukauden aikana. Kaltsu ihmetteli asiaa, mutta ei kai se nyt niin paljon ole..?? Iso tiskikonetablettipakkaus kuitenkin on nyt jostain syystä lähenemässä loppuaan, ja veikkaan, että vieraat ovat varmaan napanneet pari tiskitablettia mukaan lukuisten dinnereidemme yhteydessä… =)

Ja kun nyt kerran ollaan puhtaudenpito-aiheessa, niin pitää nyt mainita, että Maison Belle:n yleissiivousaine on aivan huippu. Sain sen vaimolta yhtenä joulukalenterilahjana, ja vähän epäröin luomupuhdistusaineen tehoa: pakko myöntää, että hyvää on!

We had another chill evening at our place- A few friends came over and...well, they need to get fed, so I made some zuchhini risotto and chocolate and Baileys dessert. The dessert consisted of compressed chocolate cake, espresso mousse, sugar biscuit and Baileys ice-cream. I made all the components myself of course. Hope that the pictures convey the flavour but at least the people eating the dessert said that was among the best ones I have made so far!

2 kommenttia:

  1. Hei Teemu!
    Tuli tänään mieleen, et mun on pakko saada tota jälkkärii lisää, asap!!
    Milloin tämä onnistuisi?
    Terveisin: uuoooaaahhuuhhhaaannina

    VastaaPoista
  2. pitää jokupäivä yrittää ens viikko on ainaki kiireinen mut ehkä sen jälkee.

    VastaaPoista