maanantai 13. helmikuuta 2012

Sunnuntairuokaa: luomukanaa x2

Kotikeittiössämme on jo pitkään olleet luomumaito ja luomukananmunat käytössä. Muutama kuukausi sitten vaimoni päätti että syö vain luomukanaa. Kuulema ainoita onnellisia kaakattajia. Näin ollen jo entuudestaan vähäinen broilerin ja kanan käyttö ruoanlaitossa karsiutui kokonaan. 

Enoni on jo viime kesästä kehunut kauppahallilta ostamansa luomukanaa. Viime viikolla satuimme näkemään Prisman pakaste-altaassa kokonaisia luomukanoja ja päätimme koemaistaa sellaisen. Valmistin kanasta meille sunnuntai-illallisen. 


Sitruunainen luomukana



1 kana
2 luomusitruunaa
1 puntti rakuunaa
50 voita
suolaa
pippuria

Pese sitruunat huolellisesti. Viipaloi ja työnnä puolet sitruunalohkoista kanan täytteeksi. Sekoita hienonnettu rakuuna huoneenlämpöiseen voihin. Mausta voi suolalla ja pippurilla ja levitä massa rintojen ja nahan väliin. Tee lopuista sitruunalohkoista peti kanan alle. Aseta kana (höyry)uuniin ja kypsennä miedolla lämmöllä (100-150 astetta) kunnes lihan sisälämpötila on 70 astetta. Perkaa kana ja ota talteen liemi haudutusastiasta. Lämmitä rintapalat liemessä ja leikkaa annospaloiksi ennen tarjoilua. Tarjoile esim. salaatin ja lohkoperunoiden kera.

Reilun kilon kokoisesta kanasta riittii vielä seuraavalle päivällekin. Sunnuntaina söime vain rintapalat, joten irroitin kaikki loput lihat siivistä ja koivista ja asetin ne jääkaappiin odottamaan maanantaita.

Pikapasta sitruunakanakastikkeella



5 dl kananlihaa pieninä paloina
1 dl haudutuslientä
1 puntti persiljaa
0,5 dl oliiviöljyä
25g voita
2 valkosipulia
pastaa
suolaa
pippuria
parmesania

Leikkaa valkosipulit ohuiksi siivuiksi ja ruskista kevyesti tilkassa öljyä ja voita. Lisää kana ja lämmitä. Kaada joukkoon haudutusliemi, puolet silputusta persiljanipusta sekä oliiviöljy ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike keitetyn pastan sekaan kattilassa ja tarjoile heti tuoreen persiljan ja parmesanin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti