tiistai 8. toukokuuta 2012

Viljelyspalsta


Olen pitkään miettinyt, että oma viljelyspalsta olisi mukava. Olisi hienoa kasvattaa omaan käyttöön ja ehkä vähän yrityksenikin käyttöön marjoja ja vihanneksia. Olen aina ollut siinä luulossa, että palstoja on lähes mahdoton saada ja toisaalta ne ovat käsittämättömän kalliita. Ensimmäinen luuloni osottautui oikeaksi, sillä kaikkialla palstoille oli ainakin 10 hengen jono ja palstoja on viimeisien vuosien aikana vapautunut vain muutamia. Soiteltuani muutaman puhelun selvisi kuitenkin, että yksi palsta olisi vapaana ja sen saisi jos ostaa "sian säkissä". Maassa oli viellä lumet, mutta silti päätin ottaa riskin. Meillä on vihdoinkin vuokrattuna oma viljelyspalsta!
Viikonloppuna päätimme vihdoinkin aloittaa työt palstalla ja saimmekin innokkaita apureita mukaan. Ei muuta kuin puutarhakauppaan ostamaan lapioita ja haravoita ja sitten hommiin.

Palsta oli päässyt "hieman" villiintymään, joten töitä riittäisi.

Natalia ihmettelee uutta palstaamme.

Kahden tunnin töiden jälkeen palstasta oli käännetty n. 1/4....kunnes naiset kävi katsomassa palsta karttaa uudemman kerran!! Ja eihän kyseinen palsta ollut edes meidän :/ Joten äkkiä kamat kasaan ja pieni siistiminen ja omalle palstalle siirtyminen =D

Työmiehet (ja naiset) ansaitulla evästauolla.

Matiaksella ei ehkä ergonimisin työasento??

Kovin oli kaikki ahkeria.
Muutama vadelmakin tuli istutettua.

Maata käännellessämme tuli löydettyä muutama pottu ja talteen kerättiin myös nokkoset sekä maitohorsma "parsat". Kyllähän sitä kokin pitää ottaa kaikki ilo irti palstasta alusta asti. Illalla siis nautittaisiin palstan ensimmäiset tuotokset.

Nuoria maitohorsman versoja ja pottuja

Alkuruokana Paistettuja maitohorsmia, nokkosta, vuohenputkia ja perunaa.

Pääruokana pasta bolognese.

Sitruunapiirasta ja lakujäätelöä

Sunnuntaina käytiin vielä viimeistelemässä loput palstasta. Kaksi päivää ja toistakymmentä tuntia takana ja palsta oli vihdoinkin käännetty. Seuraavaksi sitten miettimään, mitä sitä alkaisi kasvattamaan ja miten puutarha pitäisi muotoilla.

On siinä ainakin tilaa kasvattaa jos jonkinnäköistä marjaa ja vihannesta.

2 kommenttia:

  1. Kaikenlaisia rehuja säkin kavereilles syötät :D

    VastaaPoista
  2. Kaikki paitsi voi ja öljy tossa rehuannoksessa löytyi palstalta. Visioitiin jo ilmaisen menun laadintaa palstan herkuista kesällä/alkusyksytä. Tosin protskut ja kerma joutuu varmaan hankkimaan kaupasta. Toivon mukaan tulee hyvä sato! Natalia

    VastaaPoista