maanantai 25. huhtikuuta 2011

Pääsiäisruokia kolmeen tapaan

Pääsiäinen tuli tänä vuonna normaalia yllättävämmin, sillä kerkesin olemaan vain muutaman päivän takaisin reissusta ennenkuin pääsiäispyhät koitti.
Onnistuin kuitenkin haalimaan kolmet illalliset pääsiäisviikonlopuksi, joten nälissäni ei ainakaan tarvisi olla.Pitkäperjantaiksi sovin enoni luokse pikkukokkailut. Heillä oli pakastimessa puolikas lammas, joten sovittiin että eno hoitaa pääruoan sekä toisen alkuruoan. Hän oli saanut ystävältään itse viljeltyjä maa-artisokkia, joista päätimme tehdä niistä keittoa.

Minulle jäi toinen alkuruoka sekä jälkiruoka. Näin kevään kunniaksi päätin käyttää alkuruoassa parsaa ja jälkiruoassa raparperia.
Alkuruokana oli 62,5-asteinen kanamuna, parsan ja kampasimpukkojen kera. Kastikkeena rakuuna beurre blanc.

Keittona maa-artisokkakeitto paahdetuilla manteleilla ja maa-artisokka sipsejä.
Pääruoaksi lammasta kahdella tapaa. Lapaa ja niskaa sekä perunamuusia ja vihanneksia.
Jälkiruoaksi oli sitruunakakkua ja seljankukkajäätelöä.

Lauantaiksi olin sopinut Villen kanssa illallisen meillä ja tarkoitus oli jälleen kerran tehdä "helppoa ja halpaa" ja samalla katsoa vähän viinireissun kuvia.
Alkuoruokana lohisashimia, lohipastramia, 63-asteinen kanamuna, parsaa sekä tilliä.
Annoksissa pientä eroa koska viimeinen keltuainen hajosi ja olimme kerenneet syömään jo kaikki vara keltuaiset =D Toisaalta ulkonäön perusteella melkein hajonnut annos oli onnistuneempi mielestämme.
Pääruokasi karitsanlapaa, karitsan ulkofilettä minttupinaattipyreen kera sekä paistettuja perunoita sekä vihannessipsejä.
Jälkiruoaksi raparperi- punaviini consome, seljankukkaparfait sekä raparperisorbet.

Sunnuntaina meillä oli nyyttärit mutsin luona. Eli kaikki oli luvannut valmistaa jotain. Minä lupasin valmistaa parsakeiton sekä foccaciaa. Mutsi teki perinteisiä katkarapumajojeesikanamunia ja pääruoaksi kiinalaista pataansa. Laura valmisti Antin kanssa jälkiruoaksi appelsiinirahkakakkua.
Loppuilta menikin sitten lautapelejä pelaillessa. Pelasimme riskiä, monopolya sekä ghettopolyä. Olipas mukava pääsiäinen harmi vain että Natalia oli tämän pääsiäisen poissa kotoa ja samalla missasi monta hyvää illallista. No ainakin nyt on hyvä syy tehdä annoksia uudestaan pian.

1 kommentti: