sunnuntai 28. elokuuta 2011

Lauantai pöperöä 27.08.2011

Pientä fiilistelyä eilisen ruoan suhteen. Ja resepti teille lukijoille vaikka ensi viikoksi.

Härkä carpaccio:

Hyvää marmorifilettä
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
aioilia
basilikaa
valkoisia parsoja
sitruunanmehua

Pistä file pakkaseen n. tunti ennen leikkaamista. Kun pihvit ovat kohmeessa leikkaa niistä mahdollisimman ohuita siivuja ja asettele lautaselle. Mausta reilulla suolalla sekä pippurilla. Lisää päälle aiolia, paistettuja parsoja sekä yrttejä tai rucolaa. Lorauta päälle vielä oliiviöljyä sekä sitruunanmehua ja nauti heti.
 
Friteerattuja mustekalanrenkaita
Tomaatti-mozzarellasalaatti mustekalalla

Luomu Hereford härkää, porkkanaa ja frittiperunoita

Valkosuklaarisottoa, tummaa suklaata ja mangoa

Kiitos jälleen mukana olleille leppoisasta viikonloppu herkuttelusta. Valitettavasti ostamamme valkoiset tryffelilastut unohtui käyttää pihvin lisukkeena joten ne jää odottamaan ensi kertaan jääkaapiin.

2 kommenttia:

  1. Osaatko antaa vikkejä miten valmistautua master cheffin karsintoihin? Ensimmäiset edessä jossa valitaan boot camppiin pääsijät. Mietin millaista ruokaa tulisi tehdä.

    VastaaPoista
  2. kandee tehä jotai simppeliä ja hyvää ja muistaa maustaa kunnolla. Ja käyttää vähän eri tekniikoita ja erinlaisii tekstuureita. Myös ulkonäköö kandee panostaa. Jos tietää mitä tekee nii harjottelee himas kunnolla ja varmistaa et varmasti kerkee tekee sen siinä ajassa missä se pitää tehä. Jos kotona johonki menee 15min nii kandee varaa 20min sen tekoo vähintää paineen alla...ja muista että kaikki työvälineet ei ole tietämilläsi paikoilla ja käden ulottuville heti. Myös tuntematon keittiö ja välineet vaikuttaa suuresti ajankäyttöön. Onnea karsintoihin ja jäitä hattuun hyvin se menee jos pitää pään kylmänä ja tekee omaa juttuaan ja luottaa omii taitoihin.

    VastaaPoista