keskiviikko 3. elokuuta 2011

Synttärit Kemiössä 26.7.2011

Tänä vuonna minulla oli jälleen kerran ilo päästä kokkaamaan isoisäni ja hänen vaimon luonaan Kemiössä kauden herkkuja. Juhlan aihe oli syntymäpäivät ja jopa Italian tätinikin oli päässyt paikalle maistelemaan ruokia. Erityistoiveena oli esitetty myös villiyrttejen käyttöä.
Porkkanoita suoraan kasvimaalta, hajuherneenkukkia ja oreganoa
Tuoreita nuoren nokkosen lehtiä.
Punajuuret odottavat friteerausta.
Tomaatteja ja avokaadoa
Lisää kukkasia.
Herneitä, salottia ja tomaattia. Lisää vain suola, pippuri ja hyvä oliiviöljy ja nauti esim karkarapujen kaverina.
Kotona kasvatettuja minikrasseja.

Rapsakoita...
Lisää kukkia.
Amusena hernepyre, hernesalaatti, rapeaa leipää ja katkarapuja sekä ketunleipää
Nälkäiset vieraat.
Fetasalaatti
Avocadoa, parsaa, suola-arhoa ja carpacciota
Nokkosta, kaalia ja kuhaa...
...ja lisäksi kukkakaalikeittoa
Kyyhkystä, kurpitsaa ja vihanneksia.
Pakko se on itsekin myöntää, etää soosi oli erittäin onnistunut tällä kertaa.
Ja loppuun Sauternesia ja tuoreita marjoja sekä mascarpenovaahtoa sekä marenkia kuningatarfluidgeelillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti