tiistai 23. elokuuta 2011

Temppeliaukion vinttiravintola (Ravintolapäivä 21.8.2011)

 
Viime kerralla alkukesästä järjestetty Ravintolapäivä meni omalta kohdaltani täysin ohi muiden kiireiden vuoksi. Viime viikon tiistaina huomasin kumminkin ilmoituksen facebookissa, että kyseinen tapahtuma ollaan järjestämässä jälleen. Pienen pohdinnan jälkeen päätin kysyä Villeltä, jos voisimme pistää hänen sisäpihalleen pienen ravintolan pystyyn. Aloimme ideoimaan mahdollista ravintolaa ja päädyimme perustamaan ravintolan vintillä sijaitsevaan pyykinkuivaustilaan. 

Tarjolla tulisi olemaan kolmen, neljän ja viiden ruokalajin yllätysmenut.Pöytien ennakkovaraus oli pakollinen, jotta osaisin ostaa riittävät raaka-aineet. Alkuun tilauksia ei tullut ainuttakaan, mutta torstaina tilauksia alkoikin yhtäkkiä ilmestyä. Ikävä kyllä useat näistä tilauksista peruuntui liian korkean hinnan takia. Toisaalta jos toinen ravintola myy pakastepizzoja muutamalla eurolla, saattaahan houkutus olla suuri syödä kymmenen pitsaa kolmen ruokalajin sijaan? Olin tässä vaiheessa jo asennoitunut siihen että koko tapahtumasta tulee täysi fiasko omalta osaltani. Onneksi ihmiset alkoivat heräämään uudestaan perjantaina ja yhtäkkiä kaikki pöydät olikin buukattu kaikkiin kolmeen kattaukseen. Ei muuta kuin kauppaan ja esivalmistelemaan. 
Ravintolan sisäänkäynti
Matias viimeistelee kattausta

Toinen ruokapöydistä...
 
...ja tässä toinen
Sisustuksen teemana oli viinit
Keittiön tervehdys: tillinäkkäriä, graavinieriää ja sitruunakermaviilivaahtoa
Alkuruoka: Hernesalaattia ja lohicheviche
Tarjolla oli myös kanttarellirisottoa, josta ei näköjään kuvaa ole otettu?? Pitänee vielä tarkistaa asia.
  
Kukkakaalia ja kuhaa (annokseen kaadettiin vielä kukkakaalikeitto pöydässä)  
Pääruokana oli 24 tuntia kypsennettyä karitsan paahtopaistia ja selleriperunapyrettä sekä vihanneksia
Aterian päätti suklaakakku ja vadelmasorbet. 
Keskustelua illallisesta.
Jos asiakkaiden aika kävi pitkäksi, oli heille varattuna hieman aiheeseen liittyvää lukemista.

Esivalmisteluja tehtiin jälleen ja PALJON. Oli hiukan vaikea hahmottaa kuinka paljon kaikkea pitäisi tehdä, jotta kaikkea riittäisi 30 hengelle. Onneksi mikään ei loppunut kesken.

Iloisia apureita, joille kuuluu suurin kiitos loistavasta illasta! Kuvasta puuttuu Ville (luultavasti tiskaamassa) ja Laura.

Nälkäistä porukkaa
Välillä kerkesi vähän lepäämäänkin.
Urakka on vihdoinkin ohi ja pakko myöntää että kaikki oli shamppanjansa ansainnut.

Pientä yöpalaa uurtajille
Hernesalaattia ja lohta...ja kaikki meni

Vinkkuakin meni jokunen pullo
Ja tosiaan tästä keittiöstä ne reilu 100 annosta lähti. Työtilaakin oli tuollainen 30x30cm alue =D (Onneksi meillä oli käytössä myös ruoka- sekä työpöytä).

Loppusanoina voin sanoa että fiaskosta tulikin great success ja kaikkia annoksia kehuttiin ja ylistettiin ja kaikki vieraat olivat tyytyväisiä illalliseen. Osa vieraista kyseli jo pöytää seuraavaan tapahtumaan. Kokki kiittää ja kumartaa ja alkaa pohtimaan tulevia tapahtumia. Ja suurkiitos vielä kaikille apureille, joiden ansiosta ilta saatiin kunnialla päätökseen!

3 kommenttia:

  1. Ihana kuulla, että meni hyvin! :)

    VastaaPoista
  2. Annokset nâytti upealta visuaalisesti ja niinkuin jo luinkin , maittuivat asiakkaille.Aivan mahtava juttu tämä yhden päivän ravintola. Tsemppia Sulle Teemu jatkossakin ja varmaan taidan kans varata paikan pöydâstâ,missä sitten ikinâ ollaankin:=))Merle.

    VastaaPoista
  3. Upeeta! Ei voi kuin ihailla teidän luovuutta mm. vinttitilan suhteen, sekä suurta panostusta itse kokkaamiseen. Toi pop-up ravintola olis ollut makeeta kokea.

    VastaaPoista