tiistai 17. tammikuuta 2012

Kokkailuja ja kokeiluja

Viimepäivinä on ollut jostain syystä vähän normaalia enemmän vapaa-aikaa. Joten olen kerennyt taas kokkailemaan ja kokeilemaan kaikennäköistä uutta. Meillä oli jopa ensimmäinen täysin vapaa viikonloppu kaikelta ohjelmalta! =D
Kaikista onnistuneinen viime päivien tuotoksista oli ehdottomasti keksimäni annos "sitruunapiiras" & laku. Annos koostuu piiraspohjamurusta, uunissa kypsennetystä sitruunatäytteestä sekä vesihauteessa pikkaisen löysemmäksi jätetystä täytteestä. Päällä myös lakulla maustettua valkosuklaata ja valkosuklaalunta. Todella raikas ja piristävä annos! Saattaa olla että tätä on tarjolla lähipäivinä ;)

 Vapaan viikonlopun juhlailllallisen alkupala maa-artisokkarisotto ja valkoista tryffeliä. Harmi ettei tuoreita tryffeleitä ollut tarjolla joten jouduin käyttämään purkki tryffeleitä. Paljon parempia nuo valkoiset kyllä kuin mustat kesätryffelit..
 Pääruokana Iberico possun ulkofilettä, paistettuja gnoccheja, pinaattia ja rakuunavoikastike.

Jälkiruoka oli epäonnistunut sitruunapiiras, joten siitä en kehdannut edes ottaa kuvaa. Tosin tuo epäonnistuminen johti onnistumiseen uuden kehittelemäni reseptin muodossa. (katso ensimmäinen kuva)
 Lauantaina olikin sitten vuorossa sushia. Päätin ensimmäisen kerran tehdä vähän jotain muutakin kuin pelkkiä nigireitä ja rullia. Valmistin naudan entrecosta inkivääri-chili-lime marinoituja suikaleita, jotka tarjosin lasinuudelin kera.
 Lisäksi myös lohipastramia.

Lohipastrami:

Tuoretta lohta
kokonaisia fenkolin siemeniä
tähtianis
suolaa
mustapippuria

murskaa mausteet mortelissa ja siivilöi. Leikkaa lohesta n. 4cm x 4cm tanko ja pyörittele mausteissa. Paahda kuumalla pannulla pinnat kiinni nopeasti ja pyöräytä kelmulla tanko pyöreäksi. Jäähdytä hyvin pakkasessa ja leikkaa siivuiksi. Tarjoile heti.
 Tuli myös kokeiltua tomaattivaahtoa sucron avulla ja kyllähän se näytti onnistuvan.

6 kommenttia:

  1. Mikä blogi! Wau!

    Miten ihmeessä noita vaahtoja tehdään? Olen itse kokeillut tehdä tryffelivaahtoa munanvalkuaisesta, mutta voiko näitä tehdä jostain muusta myös?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiitos palautteesta =D
      Vaahtojahan voi tehdä monella tavalla esim kylmiä vaahtoja sucron avulla ja lämpimiä lesitiinillä. http://www.albertyferranadria.com/eng/texturas-emulsification.html
      Tai sitten ihan perinteisesti vaahdottaa lientä esim simpukkalintä, johon lisää tilkan kermaa juuri ennen vaahdottamista bamixilla.

      Poista
  2. Ihan mahtavia luomuksia! Olitkin suosikkini viime vuoden MasterChefissä :o)...Oletko nyt ravintola alalla duunissa?

    Mistä suomesta saa iberico possua?

    Kira

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommentista!

      Minulle on oma catering-yritys, jolla teen kotikokkauskeikkoja, kokkikouluja, yritysten juhlia, hääjuhlia jne..oikeastaan kaikkea ruokaan liittyvää asiakkaan toiveista. Olen myös järjestänyt polttariporukoille illallisia ja minulla on tulossa muutama kokkikoulu polttariporukalle.

      Jos kiinosta/on joskus tarvetta niin minuun voi ottaa yhteyttä sähköpostitse teemu.skogberg@gmail.com

      Iberico porsasta saa Hakaniemen hallilta Reinin lihasta. Heillä on tarjolla ainakin poskia sekä sisä- ja ulkofileitä. Hinnat 20-30e/kg. Suosittelen ehdottomastai kokeilemaan kaikkia kyseisistä tuotteista. Tosin posket ainakin kannattaa varata etukäteen.

      Teemu

      Poista
    2. Kiitos Teemu vastauksesta. Täytyypä käväistä Reinin lihassa joku päivä.
      Oletko ajatellut ryhtyä postaamaan enemmän reseptiikka täällä blogin puolella? Kiinnostusta nimittäin olisi.

      Poista
    3. Moi,

      Kyllä reseptejä varmaan tulee jatkossa enemmän. Alkuun tarkoitus oli laittaa yksi resepti per viikko, mutta se on nyt jotenkin jäänyt. Pitänee skarpata =D

      Poista